Geboortezorg

Zwanger zijn is in het leven van een vrouw een enorm life-event

Bij Lein weten we hoe belangrijk het is om dan de juiste specialisten om je heen te hebben om jou en je partner zo goed mogelijk te begeleiden.

Geboortezorg

bij Lein Vrouwenzorg

Zorg rondom je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Met 25 zorgverleners onder één dak bieden we uitgebreide zorg rondom het ouderschap

Kinderwens | coaching en behandeling

icon closed icon open

Wij zijn Marieke en Ilonka, twee vrouwen met ieder onze eigen expertise en achtergrond. Wij hebben allebei onze missie ervan gemaakt om vrouwen te helpen die een kinderwens hebben, maar die (om wat voor reden dan ook) niet makkelijk zwanger kunnen worden.

Marieke doet dit als Voetreflex- en orthomoleculair therapeut en Ilonka als expert traumabehandeling rondom kinderwens, zwangerschap en bevalling. Omdat we dezelfde missie hebben, besloten we om onze krachten te bundelen. Vanuit onze eigen praktijk kregen wij signalen vanuit onze cliënten dat er behoefte is aan contact met gelijkgestemden. De meeste mensen weten echter niet hoe zij gelijkgestemden kunnen vinden. Daarom hebben wij besloten om de handen ineen te slaan en bijeenkomsten te organiseren voor stellen en dames die een kinderwens hebben, maar waarbij het niet lukt.

Door deze bijeenkomsten te organiseren, hopen we dat stellen en dames de erkenning en begrip krijgen waar ze zo’n behoefte aan hebben.

Tijdens de bijeenkomsten werken we met thema’s als:
-hoe ga je om met stress?
-Wat vertel je je omgeving?
-En hoe blijf je bij jezelf?

Tevens zullen we werken met meditaties en ontspanningsoefeningen en is er natuurlijk tijd en ruimte om jouw verhaal met de groep te delen.
De groep zal je een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven en je zult er erkenning vinden. Dankzij de bijeenkomsten kom je in contact met mensen die ongeveer hetzelfde meemaken als jij, waardoor er zelfs mooie vriendschappen kunnen ontstaan.

Je kan bij ons terecht voor:
 • ondersteuning tijdens vruchtbaarheidsbehandeling
 • ontspanning
 • regie over je emoties
 • begrip en erkenning
 • bijeenkomsten
Wil je erbij zijn?
Mail naar kinderwenshw@gmail.com, want we helpen je graag!
of telefonisch:
Tel. Marieke; 06-51805062
Tel. Ilonka: 06-41393551

Verloskunde

icon closed icon open

Verloskundigen begeleiden jou als zwangere tijdens je zwangerschap, bevalling en je kraamtijd. Zij zijn medisch verantwoordelijk over een goed verloop van jou en je kindje.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Coaching rond bevallen

icon closed icon open

Angsten en trauma’s rondom je bevalling kunnen je dagelijks leven belemmeren. Er zijn zelfs vrouwen die daardoor niet meer opnieuw zwanger durven te worden. Bij LEIN werken specialisten die jou hierin kunnen begeleiden.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

 

Lactatiekunde

icon closed icon open

De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als kind. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode erg tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals je verwacht dan kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken om het probleem op te lossen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. De lactatiekundige van Lein is een specialist op het gebied van borstvoeding.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Bekkenklachten

icon closed icon open

Het komt regelmatig voor tijdens je zwangerschap: last van nek, schouder, stuitje of je schaambeen. Veel klachten vinden zijn oorsprong in het bekken. Lein adviseert en behandeld vrouwen met klachten rondom je bekken.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Zwangerschapscoaching

icon closed icon open

Onder invloed van hormonen kun je je heel anders voelen. Neerslachtig, niet lekker in je vel. Of onverwerkte emoties kunnen opspelen. Je hoeft dit niet zelf op te lossen. We begeleiden je hierin graag.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Voeding

icon closed icon open

Ook voeding speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap. Een aantal voedingsstoffen zijn extra belangrijk om voldoende binnen te krijgen, omdat je lijf hier meer van nodig heeft. Maar er zijn ook voedingsmiddelen welke je beter juist niet te veel binnen kan krijgen. Een gesprek met de diëtist kan je op weg helpen om inzicht te krijgen in hoe jij jouw lijf het beste kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en hoe je de beste voedingsstoffen binnen krijgt voor jezelf en voor je kindje. Ook met vragen over de juiste aanvullende supplementen of het aanpakken van zwangerschapskwaaltjes (zoals maagzuur of obstipatie) kan je bij de diëtist terecht.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Babymassage

icon closed icon open

Bij babymassage wordt de onderlinge band tussen ouder en kind versterkt. Massage vermindert het te veel aan opgedane prikkels door emoties en stress.
Tijdens de massage helpen we je kindje en jou zelf meer bewust te worden van het eigen lichaam, je ademhaling en het lichaam in diepe rust te brengen.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Baby- en dreumesgym

icon closed icon open

Ben je eraan toe om na de bevalling weer te gaan bewegen? En wil je dit graag mét je baby doen? Dan zijn de lessen MamaVive een aanrader. Vanaf 8-10 weken na de bevalling kun je samen met een groep enthousiaste andere mama’s starten met een op Yoga en Pilates gebaseerde les. Hierin ligt de focus op (het herstellen van) de spieren in de romp, bekkenbodem en de rest van het lichaam. Het is een matig intensieve les van 45 minuten. Baby’s zijn bij de les aanwezig én er is ruimte om tussendoor te voeden of even uit de activiteit te stappen als je baby dit nodig heeft. Tijdens de les komen er ook een aantal oefeningen voor de baby’s aan bod, die je thuis kunt uitvoeren.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Medische echoscopie

icon closed icon open

Bij Lein hebben we alle medische-en pretechoscopie rondom zwangerschap in huis. Leonie van Echo Eindhoven werkt met high-end echoapparatuur. Daardoor ben je  verzekerd van de allerhoogste kwaliteit op echoscopie gebied. Tevens bieden we pretechoscopie aan. Ook voor het plaatsen van een spiraal (anticonceptie) kun je bij ons terecht.

Specialisten:

Vestiging Son en Breugel

Complementaire zorg bij Geboortezorg

icon closed icon open

Complementair betekent aanvullend. Meestal gebeurt dit als ondersteuning bij een behandeling, om bijvoorbeeld klachten als pijn, angst, vermoeidheid en onrust te verminderen of om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Veel vrouwspecifieke gezondheidsklachten vragen om een gezamenlijke aanpak. Dat wil zeggen dat meerdere specialisten betrokken zijn bij een klacht.  Er zijn meerdere vormen van complementaire zorg die jou kunnen helpen.  De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze in je aanvullende verzekeringspakket.

LEIN is ervan overtuigd dat deze aanvullende zorg de toekomst is om samen met de reguliere zorg vrouwenzorg in Nederland te verbeteren.

Naar complementaire zorg

 

Slecht slapen

icon closed icon open

Om je slaap te verbeteren werkt een persoonlijke stapsgewijze aanpak het beste. De slaapbehandeling die je krijgt, is ontwikkeld door slaapwetenschappers. Het gaat dan ook om een wetenschappelijke bewezen behandeling (CGT-i).

De behandeling is geschikt voor (jong) volwassenen en ouderen die slaapproblemen hebben. Het gaat daarbij om problemen met in slaap vallen, midden in de nacht wakker worden en te vroeg wakker worden.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Ovale header image

Onze specialisten


Verloskundigenpraktijk OBLeo

Verloskundigen

Oud-Beijerland

Wij zijn een team van ervaren en gepassioneerde verloskundigen die graag een stap extra zetten voor jou en je partner.

Bekijken
Bekijk de geboortezorg specialisten

Verloskundigenpraktijk OBLeo

Verloskundigen

Bekijken

Gera Leijdens

Bekkenfysiotherapie

Bekijken

Petra Arts van Embden

Psychologie en EMDR therapie

Bekijken

Ilonka Kuipers

Fertiliteits- en geboortetherapeut (EMDR)

Bekijken

Marieke Stutvoet

Voetreflex- & orthomoleculairetherapeut

Bekijken

Ank-Wichers

Klassiek Homeopaat

Bekijken

Mieke van de Garde

Acupuncturist

Bekijken

Felicia Beekkerk van Ruth

Psychotherapeut en systeemtherapeut

Bekijken

Liset Verhoeff

Oedeemtherapeut

Bekijken

Melissa van der Meer

Lichaamsgericht therapeut/ dans en bewegingstherapeut

Bekijken

Saskia van Gerven

Lactatiekundige IBCLC

Bekijken

Annemarie Vaarkamp

Psycholoog

Bekijken

Suzanne Bekkers

Orthomoleculair Diëtist

Bekijken

Elise van Alderen

Arts-Seksuoloog NVVS

Bekijken

Annabel Bonten

Osteopaat

Bekijken

Kim van Dooren

Holistisch Masseur

Bekijken

Kim Henst

Reflexologie

Bekijken

Anique Zwinenberg

Holistisch Therapeut en Gezondheidswetenschapper

Bekijken

Leonie van Leeuwen

Echoscopist

Bekijken

Lydia Doove

Psychodynamische therapie en Gezinstherapie

Bekijken

Connecting women

Onze focus? Jouw veerkracht, jouw denken en jouw leefstijl. Een brede kijk op gezondheid, noemen we dat.

Iris Janssen

Het vrouwenlichaam is prachtig en complex. Toch weten veel vrouwen niet wat hen te wachten staat tijdens zo’n fase.

Marjolein Maas
Ovale header image

Zorgprofessionals, sluit je aan!

Jouw passie uitoefenen op een fijne plek waar bewustwording en verbinding centraal staan.

Ben jij een zorgprofessional en ben je op zoek naar een fijne plek om te werken? Met mensen om je heen die dezelfde passie delen? En waar je kennis kunt opdoen én kunt delen met anderen? Dan ben jij op zoek naar Lein. Je huurt al een ruimte vanaf één dagdeel.

Meer weten over zorgprofessionals

Waarom kiezen voor Lein

  Icon

  Vakkundig

  Icon

  Kleinschalig

  Icon

  Verzekerde zorg

  Icon

  Persoonlijk

  Icon

  Korte wachttijden

Ovale header image

Bij Lein bieden we zorgpaden

Een zorgpad is een verzameling van zorg bij een specifieke klacht.

Bij Lein weten we dat sommige vrouwenklachten complex zijn en vragen om een gezamenlijke aanpak van verschillende specialisten. Hoe meer kennis, hoe beter we de klacht aanpakken.

Meer over zorgpaden

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is Lein.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Lein

  Zorg voor vrouwen, door vrouwen

  Zorg voor vrouwen, door vrouwen.

  Connecting women