Mieke van de Garde

Mieke van de Garde

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde (TCM). D.m.v. het prikken van naaldjes op specifieke acupunctuurpunten die gelegen zijn op meridianen die over het gehele lichaam lopen, breng je lichaam en geest terug in balans.

Acupunctuur en Chinese kruiden

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde (TCM). D.m.v. het prikken van naaldjes op specifieke acupunctuurpunten die gelegen zijn op meridianen die over het gehele lichaam lopen, breng je lichaam en geest terug in balans. Wanneer lichaam en geest uit balans zijn zul je uiteindelijk gezondheidsklachten ervaren. Acupunctuur kun je preventief, dus ter voorkoming van gezondheidsklachten, inzetten en ook wanneer deze klachten er al zijn. Die klachten kunnen varieren van slaapproblemen tot pijnklachten, van hoofdpijn tot cyclusklachten bij de vrouw of fertiliteitsklachten bij man en vrouw en alles wat er tussenzit. De chinese kruiden gebruik ik vaak in combinatie met de acupunctuurbehandeling. Ze hebben een mooie en krachtige werking en net als bij acupunctuur zullen ze lichaam en geest in een gezondere balans brengen waardoor het zelfherstellend vermogen optimaal wordt gestimuleerd.

Waarom ik dit doe?

Na opgeleid te zijn in de reguliere zorg (HBO-verpleegkunde) en hierin werkzaam te zijn geweest ben ik op zoek gegaan naar een manier die op een natuurlijkere wijze omgaat met gezondheid. Waarbij je mensen kunt helpen die duidelijk aanvoelen iets te mankeren, uit balans te zijn, maar die in de reguliere zorg niet geholpen (kunnen) worden. Waar regulier de ‘diagnose’ stress of het zit tussen je oren een onbevredigend eindpunt is, is dit in de TCM het startpunt van het onderzoek naar disbalansen in het lichaam en de daaropvolgende behandeling. Ik haal er enorm veel voldoening uit dat mensen zich weer beter in hun vel gaan voelen en klachten verminderen of verdwijnen. Zo heb ik ook vrouwen/ stellen begeleid in hun traject om zwanger te worden, op natuurlijke wijze of via IUI/IVF/ICSI. Dit is altijd een bijzondere reis en wanneer dit dan lukt is en blijft dat fantastisch!

Hoe ga ik te werk?

Een acupunctuurbehandeling neemt ongeveer een uur in beslag, met voldoende tijd om te bespreken hoe het gaat en vragen te stellen.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Acupunctuur
Ovale header image

Recensies

  Er werd serieus naar mijn klachten geluisterd en mee omgegaan. Fijne begeleiding, gevoel van ondersteuning.

  ---- Renske H

  Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak. Er werd goed naar mij geluisterd, goede adviezen gegeven waardoor ik weer verder kon.

  ---- Laura G

  Fijne sfeer en centrum om zorg te ervaren. Heldere uitleg van behandeling met concrete aanpak. Veel vakkennis.
  Prettig en vertrouwelijk.

  ---- Mirte B

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Mieke van de Garde

  Mieke van de Garde

  Dit is altijd een bijzondere reis en wanneer dit dan lukt is en blijft dat fantastisch!

  Connecting Women