Complementaire zorg

Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.

Bij Lein verbeteren we vrouwenzorg door reguliere en complementaire zorg te verbinden. Veel vrouwenklachten hebben een multidisciplinaire aanpak nodig. We kijken met verschillende specialisten naar een klacht waardoor de oorzaak sneller wordt gevonden en beter kan worden behandeld.

Complementaire zorg

Een mooie ontwikkeling is dat steeds meer mensen de reguliere zorg combineren met aanvullende therapieën.

Er worden verschillende methodes gebruikt om complementaire zorg te geven.

Acupunctuur

icon closed icon open

Ons lichaam heeft een sterk zelfhelend vermogen. Acupunctuurnaaldjes prikken de pijn of de ziekte e.d. niet weg, maar stimuleren dat deel of systeem van ons lichaam dat de taak heeft om dat te doen.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Cranio sacraal therapie

icon closed icon open

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode die lichaam en geest met elkaar verbindt. Cranio kijkt naar de oorzaak van de klacht door fysieke, emotionele en mentale stressoren mee te nemen. Door middel van zachte aanraking word je uitgenodigd om weer in contact te komen met alles wat er in je lijf te voelen is. Hierdoor optimaliseer je de balans in je autonome zenuwstelsel en mag opgebouwde spanning losgelaten worden. Zo verminderen klachten, verbetert je gezondheid en kom je weer in contact met jezelf als mens.

 

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Holistische therapie

icon closed icon open

Holistische therapie laat je in contact komen met de verschillende niveaus, laat je luisteren naar de signalen van je lichaam, laat je erkenning geven voor emoties en onverwerkte ervaringen. Door hier zonder oordeel bij stil te staan en te doorvoelen, kom je bij de daadwerkelijke oorzaak van jouw klachten of vraag en hierdoor maak je ruimte voor nieuwe inzichten. Zo wordt niet de klacht, maar de oorzaak van de klacht behandeld.

Tijdens de behandeling wordt, door middel van diverse methoden, het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Dit leidt, in combinatie met de optredende bewustwording en inzichten, tot meer balans, innerlijke groei en heling.

Voor wie is holistische therapie geschikt?

Holistische therapie kan altijd helpend zijn en is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten , bijvoorbeeld:

 • Fysiek: rug- en nekklachten, hoofdpijn, buikpijn, gewrichtspijn, etc.
 • Mentaal: negatief zelfbeeld, beperkende overtuigingen, piekeren, etc.
 • Emotioneel: stress, angsten, verdriet, rouw, boosheid, somberheid, etc.
 • Energetisch: burn-out, vermoeidheid, blokkades, etc.
 • Spiritueel: hierbij kun je denken aan bindingsproblemen.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Voetreflextherapie

icon closed icon open

Als je lichaam te lange tijd uit evenwicht is, kunnen klachten ontstaan. Stress, hormonen, voeding en/of emoties kunnen hier de oorzaak van zijn. Met voetreflextherapie proberen we de oorzaak van je klacht(en) te achterhalen.

Uitgangspunt is een holistische visie. De mens wordt gezien als een geheel, waarin fysiek, emotioneel en mentaal niveau met elkaar verbonden zijn. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Hierdoor kunnen behandelingen ook nog weleens verrassend positieve gevolgen op andere gebieden hebben dan de oorspronkelijke klacht waarvoor men komt. Daarnaast is de therapie ook een preventief middel om energiek en in balans te blijven.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Homeopathie

icon closed icon open

Klassieke homeopathie is een natuurlijke behandelmethode, dat het herstel van de mens stimuleert en versterkt op een natuurlijke manier. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen. Homeopathische middelen geven het lichaam een stimulans om zichzelf weer te herstellen, om weer in balans te komen

Specialisten

Vestiging Oud-Beijerland

Massagetherapie

icon closed icon open

Als HSP ben je je zeer bewust van je omgeving, je eigen denken, voelen en handelen. Hierdoor raak je zowel geestelijk als fysiek snel overprikkeld en oververmoeid. Bij Lein kunnen we je hier verder in begeleiden.

Op basis van massagetherapie ontstaat ruimte in je lijf waardoor bewegingsvrijheid toeneemt. De aanraking is zachter of juist stevig, maar altijd afgestemd op jou en wat nodig is.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

 

 

Haptonomie

icon closed icon open

Haptonomie houdt zich bezig met het menselijke gevoelsleven: dat wat we voelen en de manier waarop we dit uiten in houding, beweging en gedrag. Met een haptotherapeut ga je op zoek naar het verhaal van je lichaam en je gevoelsleven. Door middel van aanraking, oefeningen en gesprekken kom je in contact met je eigen lichaam en gevoel, je mogelijkheden, wensen, verlangens en grenzen. Zo word je je bewust van wat de ander en je omgeving met je doen en hoe je daarop reageert.

Specialisten

Vestiging Oud-Beijerland

 

Osteopathie

icon closed icon open

Osteopathie is een internationaal erkende, manuele geneeskunde en is gebaseerd op principes uit de embryologie, anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie. Manueel wil zeggen dat we onze cliënten met onze handen behandelen. We maken geen gebruik van apparaten of medicijnen. Tijdens de behandeling beïnvloeden we de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en vliezen en verbeteren we de doorbloeding.

Specialisten

Vestiging Son en Breugel

Vestiging Oud-Beijerland

Lichaamsgerichte- en danstherapie

icon closed icon open

(Seksueel) trauma, hoge stress in lichaam, burn-out, emotieregulatie, laag zelfbeeld/laag zelfvertrouwen, verstoord lichaamsbeeld, lichaamsbewustwording, te veel in het hoofd leven, lichaam opnieuw vertrouwen na ziekten, persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Specialisten

Vestiging Oud-Beijerland

Ovale header image

Onze specialisten


Anique Zwinenberg

Holistisch Therapeut en Gezondheidswetenschapper

Son en Breugel

Ik ben Anique Zwinenberg, eigenaar van ZennCare praktijk voor Holistische Therapie. Als Holistisch therapeut zie ik jou als één geheel, waarbij de vijf verschillende niveaus onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; ze hebben dus ook invloed op elkaar.

Bekijken
Bekijk de specialisten Complementaire zorg

Anique Zwinenberg

Holistisch Therapeut en Gezondheidswetenschapper

Bekijken

Annabel Bonten

Osteopaat

Bekijken

Kim Henst

Reflexologie

Bekijken

Marieke Stutvoet

Voetreflex- & orthomoleculairetherapeut

Bekijken

Astrid Rosendaal

Haptotherapeut & Coach

Bekijken

Melissa van der Meer

Lichaamsgericht therapeut/ dans en bewegingstherapeut

Bekijken

Ank-Wichers

Klassiek Homeopaat

Bekijken

Mieke van de Garde

Acupuncturist

Bekijken

Connecting women

Onze focus? Jouw veerkracht, jouw denken en jouw leefstijl. Een brede kijk op gezondheid, noemen we dat.

Iris Janssen

Het vrouwenlichaam is prachtig en complex. Toch weten veel vrouwen niet wat hen te wachten staat tijdens zo’n fase.

Marjolein Maas
Ovale header image

Zorgprofessionals, sluit je aan!

Jouw passie uitoefenen op een fijne plek waar bewustwording en verbinding centraal staan.

Ben jij een zorgprofessional en ben je op zoek naar een fijne plek om te werken? Met mensen om je heen die dezelfde passie delen? En waar je kennis kunt opdoen én kunt delen met anderen? Dan ben jij op zoek naar Lein. Je huurt al een ruimte vanaf één dagdeel.

Meer voor zorgprofessionals

Waarom kiezen voor Lein?

  Icon

  Vakkundig

  Icon

  Kleinschalig

  Icon

  Verzekerde zorg

  Icon

  Persoonlijk

  Icon

  Korte wachttijden

Ovale header image

Bij Lein bieden we zorgpaden

Een zorgpad is een verzameling van zorg bij een specifieke klacht.

Bij Lein weten we dat sommige vrouwenklachten complex zijn en vragen om een gezamenlijke aanpak van verschillende specialisten. Hoe meer kennis, hoe beter we de klacht aanpakken.

Meer over de zorgpaden

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is Lein.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Lein

  Zorg voor vrouwen, door vrouwen

  Zorg voor vrouwen, door vrouwen.

  Connecting women