Marylse Vis

Marylse Vis Acupunctuur

Elke klacht, fysiek of mentaal, wijst op een verstoring van de energiebalans. Acupunctuur laat je energie stromen en ondersteunt bij het herstellen van een verstoorde balans. Ik help je graag, met persoonlijke aandacht, maatwerk en acupunctuur!

Bij acupunctuur draait het om ons natuurlijke zelfherstellende vermogen.

Wanneer je zelfgenezende energie de ruimte krijgt, kan je lichaam klachten zelf gaan oplossen. Acupunctuur kan d.m.v. het plaatsen van dunne naaldjes op specifieke acupunctuurpunten een gezonde energiestroom bevorderen en daardoor lichaam en geest in balans brengen. Wanneer de energie vrij kan stromen in je lichaam, kunnen er veel verschillende klachten verminderen of verdwijnen. Of het nu gaat om je spieren of gewrichten, je cyclus of spijsvertering, je humeur of denkvermogen, je functioneert beter wanneer je energie voldoende kan bewegen. Naast het verhelpen van bestaande klachten, kan je acupunctuur ook preventief, ter voorkoming van klachten, inzetten. Bij aandoeningen waarbij acupunctuur het probleem zelf niet kan oplossen, kan het wel een goede ondersteuning bieden bij de gevolgen ervan. Ook na een chirurgische ingreep of bij letsel na een ongeval kan acupunctuur verlichting geven of leiden tot een sneller herstel.
De Chinese geneeskunde, waar acupunctuur onderdeel vanuit maakt, is een holistische benadering: onze vitaliteit wordt beïnvloed door alles in ons en om ons heen. Om je goed te blijven voelen is het soms raadzaam om aanpassingen te doen in je leefstijl waardoor je klachten niet terugkomen. Daar kijken we samen ook naar.

Waarom ik dit doe?
Toen ik samen met mijn gezin in China ging wonen, kwam ik in aanraking met de Chinese geneeswijzen. Hierin vond ik een benadering die een mooie aanvulling brengt op de reguliere geneeskunde waarin ik jarenlang werkzaam ben geweest. Aandacht en tijd voor de fysieke en mentale aspecten van de mens in de context van zijn omgeving. Door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten, kan je oplossingsgericht behandelen en niet alleen symptoom bestrijden. De kans om me hierin te bekwamen heb ik met beide handen aangegrepen.
Ik ging studeren aan de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine en bij terugkomst in Nederland ben ik afgestudeerd als acupuncturist aan de Academie Qing-Bai. Deze studie heeft deuren geopend naar nieuwe behandelmogelijkheden. En… het werkt!

Hoe ga ik te werk?
Tijdens de eerste afspraak vindt een intakegesprek en onderzoek plaats waarin je klacht(en), algehele gezondheid en functioneren in kaart worden gebracht. Vervolgens start ik meteen met de eerste behandeling, tenzij er signalen zijn die wijzen op de noodzaak voor verder onderzoek. De eerste afspraak duurt 1,5 uur, vervolgbehandelingen nemen ongeveer 1 uur in beslag. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de aard van je klachten.

Wil je graag weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Pijnklachten en ongemak zoals spierklachten, gewrichtsklachten, rugklachten, hoofdpijn
 • Spijsverteringsklachten zoals maagklachten, buikpijn, darmklachten
 • Klachten van de luchtwegen zoals allergie, bronchitis, astma, COPD
 • Gynaecologische klachten zoals menstruatieklachten, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen
 • Spanningsklachten zoals mentale klachten, vermoeidheid, slaapproblemen
 • Reumatische klachten zoals artrose, reumatische artritis, jicht
 • Preventief ter ondersteuning van je gezondheid
Ovale header image

Recensies

  Ze kijkt verder dan de klacht alleen. Verschillende medische trajecten gaven geen uitkomst; maar ik heb de hoop en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug.

  ---- --

  Haar rust, interesse en ervaring maakt dat je je meteen op je gemak voelt. Een professional waar ik met mijn klachten bij terecht kan.

  ---- --

  Fijne zorg gekregen in een ontspannen omgeving. Er werd heel goed geluisterd naar mijn klachten en zorgvraag.

  ---- --

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Marylse Vis

  Marylse Vis Acupunctuur

  “Je wil niet steeds op zoek zijn naar balans, je wil hem hebben”

  Connecting Women