Kim Henst

Reflex & Flow

In Kim’s praktijk komen mensen van alle leeftijden met uiteenlopende klachten, zoals spannings- en pijnklachten, overprikkeling en hooggevoeligheid (hsp), hormonale klachten en spijsverteringsproblemen.

Voetreflexologie en orthomoleculaire therapie

In Kim’s praktijk komen mensen van alle leeftijden met uiteenlopende klachten, zoals spannings- en pijnklachten, overprikkeling en hooggevoeligheid (hsp), hormonale klachten en spijsverteringsproblemen.

Uitgangspunt is een holistische visie. De mens wordt gezien als een geheel, waarin fysieke, emotionele en mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en mijn behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen.

Voetreflextherapie is een natuurlijke en veilige behandelmethode voor jong en oud, die het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest stimuleert. Drukpunten en zones op o.a. voeten en handen corresponderen met organen, klieren, weefsels en andere lichaamsdelen.  Een specifieke massagetechniek bevordert de bloeddoorstroming in het lichaam, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en bewerkstelligt een diepgaande ontspanning. Effect is direct merkbaar en werkt langdurig door.
Daarnaast is mijn therapie ook een preventief middel om energiek en in balans te blijven.
En ook een zeer gewenst en bekend middel om tijdens de zwangerschap in te zetten, om zo op natuurlijke wijze zwangerschapsklachten aan te pakken. Denk hierbij ook aan stuitligging- en overtijdsbehandelingen.

Waarom ik dit doe?

Kwaliteit van leven staat voor mij op nummer 1! Je gelukkig en lekker in je vel voelen en daarvoor is gezondheid een groot goed. Mijn missie is om mensen zich bewust te maken van de verstorende factoren in hun leven waardoor klachten zijn ontstaan. Klachten kunnen vaak drastisch minderen door relatief eenvoudige veranderingen.  Dat geeft motivatie om door te pakken en chronische ziektes te voorkomen. Bij chronische en ernstige ziektes is de weg terug langer. Handvaten geven in vitaal en gezond ouder worden is mijn drive.

Ik ben dan ook van de praktische insteek met haalbare doelen en zo snel mogelijk effect ervaren.

Reflexologie maakt inzichtelijk hoe goed het zelfherstellend vermogen werkt. Orthomoleculaire therapie sluit daar perfect op aan om het gemis in voedingsstoffen en persoonlijke intoleranties in kaart te brengen.

Hoe ga ik te werk?

Ik combineer beide therapieën via mijn eigen unieke methode. Hierbij zet ik een aantal diagnostische instrumenten in, zoals een bioresonantie bodyscan, voedseldagboek, kinesiologie en voetdiagnostiek. Via jouw voeten voel ik exact waar jouw blokkades en jouw potentieel voor herstel zit. Daarbij geef ik een persoonlijk advies en praktische tips wat betreft voeding, suppletie en leefstijl. Je zult dus ook zelf aan de slag gaan, want jouw inzet is de sleutel voor succes. Ik help je om de juiste deur te vinden!

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Voetreflexologie
 • Orthomoleculaire therapie
 • Energieherstel
 • HSP
 • Zwangerschap en de Overgang
Ovale header image

Recensies

  Ik ben bij Kim terechtgekomen in verband met hormonale klachten na mijn zwangerschap. Na 2 behandelingen van haar heb ik veel meer energie en slaap ik beter en dieper dan ooit. Kim heeft de gave om goed naar jouw klachten te luisteren en ‘leest’ je voeten vervolgens nauwkeurig om daarna een behandelplan op te stellen. Haar uitleg tijdens en na de behandeling is duidelijk en verhelderend. Ze doet het met plezier en volle overgave.

  ---- Mirte

  Kim luistert goed naar je klachten en speelt hier super op in. Sinds een half jaar kom ik hier iedere vier weken, mijn klachten zijn enorm verminderd. Bijna weg zelfs. Maar ik wil nooit meer weg bij haar, ze heeft echt verstand en gevoel voor wat ze doet. Zelf wist ik niet dat je voeten zoveel kunnen “vertellen” over de rest van je lichaam.

  ---- Esther

  Kim was very gentle, caring and knowledgeable, she put all my anxiety to rest. While she was working on my feet I felt instant emotions that were being released and almost immediately after our session my miscarriage "cleared" itself out. Kim knew where to work, what I need to do with my body and what to say to me to help. Just from that hour and a half I learnt about myself and what I need to work on.

  ---- Amanda

  Heel blij met de behandelingen van Kim! De behandelingen hielpen mij echt om even te ontspannen en dieper te zakken in mijn lichaam. Heel ontspannend dus. Daarnaast heb ik meer duidelijkheid gekregen over de fysieke klachten die ik ervaarde en waar ze vandaan komen. Mijn reden om terug te komen naar Kim is de fijne, zachte energie die ze uitstraalt en ze werkt echt op haar gevoel.

  ---- Maartje

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Kim Henst

  Reflex & Flow

  Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om in jouw kracht en in jouw balans te staan!

  Connecting Women