Melissa van der Meer

Melissa van der Meer

Ik werk met het lichaamsgeheugen en de stresshormonen in het lichaam omdat trauma letterlijk in de lichaamscellen wordt opgeslagen.

lichaamsgericht therapeut die gespecialiseerd is in behandeling en begeleiding van trauma, met name seksueel trauma

Ik werk met het lichaamsgeheugen en de stresshormonen in het lichaam omdat trauma letterlijk in de lichaamscellen wordt opgeslagen. Deze stresshormonen geven op lange termijn schade op fysiek-medisch en psychisch vlak. Bijvoorbeeld cortisol legt het afweersysteem op een laag pitje en remt de opname van serotonine die nodig is voor je stemming en je stofwisseling. Je kunt je voorstellen dat jouw lichaam dan eerder vatbaar is voor bijvoorbeeld ontstekingen of een depressie. Het omlaag brengen van het stresssysteem is dan een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Waarom ik dit doe?

Ik ben ervaringsdeskundige wat betreft seksueel misbruik en heb voornamelijk middels lichaamsgerichte therapieën mijn trauma geheeld. Dat betekent dat het mijn dagelijks leven en functioneren niet meer beïnvloed. Ik kan er nu juist kracht en energie uithalen. Anderen mensen behandelen en begeleiding in hun helingsproces is mijn missie geworden. Zien hoe mensen transformeren en hun trauma helen is wat mij energie en vreugde geeft.

Hoe ga ik te werk?

Voor mij verteld ieder lichaam een verhaal, het lichaam laat zien wat het hoofd wilt of is vergeten. Het lichaam liegt namelijk nooit. Lichaamsgerichte therapie zorgt er o.a. voor dat je weer in contact komt met je lichaam waardoor je emoties kunt leren voelen en leren uiten, grenzen leert voelen en leert aangeven, stress kunt releasen, trauma’s in het lichaam kunt transformeren, lichamelijke triggers door trauma kunt verminderen of laten verdwijnen en leert voelen wat jou energie geeft, waar je blij van wordt. In lichaamsgerichte therapie gebruik ik lichamelijke oefeningen, dans en beweging, stemoefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, innerlijk kind werk, emotioneel werk en praten we. Ik werk in het moment en sluit aan bij hetgeen wat op dat moment in jou de aandacht vraagt. We gaan samen op ontdekkingstocht om te kijken wat het best bij jou past om jouw doelen te kunnen bereiken.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Lichaamsgericht
 • Trauma
 • Seksueel trauma
 • Stress
 • Persoonlijke ontwikkeling
Ovale header image

Recensies

  Melissa ziet je en voelt je, soms nog eerder dan dat je jezelf ziet. Ze kijkt met warme en betrokken ogen naar de delen van mij die aandacht en zorg nodig hebben.

  ---- Anoniem

  In de sessies met Melissa heb ik o.a. geleerd mezelf te uiten door " het" eruit te gooien i.p.v. op te kroppen en er wakker van te liggen.

  ---- Rieneke

  Ik leerde duidelijk mijn grenzen aan te geven en aan te kunnen geven waarom ik bepaalde grenzen had en waar ik dan precies moeite mee had.

  ---- Nadeche

  Door het lichaamswerk ben ik me meer bewust geworden van mijn moeizame ademhaling en spanningen die in mijn lijf zitten.

  ---- Leen

  Ik heb opnieuw kennis gemaakt met mijn eigen kracht en heb de macht weer over mijn eigen leven kunnen en durven nemen.

  ---- Annah

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Oud-BeijerlandSon en Breugel

  Melissa van der Meer

  Melissa van der Meer

  Het lichaam laat zien waar het hoofd niet bewust van is.

  Connecting Women