Karima Benabid

EpiZen

Met passie en expertise richt ik me op het ondersteunen van vrouwen bij 'vage' klachten, zoals darmproblemen, overgangsperikelen, hoofdpijn/migraine, PMS, vermoeidheid en concentratieproblemen. Mijn focus ligt op het herstellen van hormonale balans door middel van voeding, leefstijl, beweging en mindset. 

Orthomoleculaire therapie

Mijn reis naar orthomoleculair therapeut begon rond mijn 45ste, toen traditionele geneeskunde geen bevredigende antwoorden bood voor mijn ‘vage’ klachten, maar slechts medicatie voorschreef. Een kennismaking met een reportage over epigenetica opende een nieuwe wereld voor mij. Sindsdien heb ik mij toegewijd aan het helpen van vrouwen met soortgelijke klachten. Van docent ben ik orthomoleculair therapeut geworden. Mijn specialiteiten liggen in het aanpakken van hormonale disbalans en het ondersteunen van klanten met AD(H)D en andere leerstoornissen.

In mijn praktijk zijn niet alleen vrouwen, maar ook kinderen welkom. Met meer dan 25 jaar ervaring als docent in het voortgezet onderwijs en mijn rol als ADHD-therapeut (BrainQ) kan ik kinderen met gedrags- en leerstoornissen begeleiden in zowel hun leerproces als leefstijl.

Hoewel ik nog steeds actief ben als docent, zet ik nu mijn orthomoleculaire kennis in om leerlingen te begeleiden bij het optimaliseren van hun leer- en leefstijl.

Ik ben van mening dat een gezonde leefstijl en voedingsgewoonten beginnen als kostbare zaadjes in de kindertijd.

Laten we streven naar een toekomst waarin deze gewoonten een waardevol geschenk zijn dat van generatie op generatie wordt doorgegeven (epigenetica).

 

Mijn werkwijze omvat een zorgvuldige aanpak: 

 1. Inventarisatie van de klachten

Tijdens deze fase breng ik jouw specifieke gezondheidsproblemen in kaart. Jouw verhaal staat centraal, en ik luister aandachtig naar de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.

 1. Vragenlijst invullen

Om een volledig beeld te krijgen van je gezondheid en levensstijl, nodig ik je uit om een gedetailleerde vragenlijst in te vullen. Deze tool helpt me om specifieke informatie te verzamelen, cruciaal voor het opstellen van jouw persoonlijke plan van aanpak.

 1. Onderzoeken zo nodig verrichten

Indien nodig voeren we aanvullende onderzoeken uit voor diepgaander inzicht. Van bloedonderzoek (o.a. EMB) tot specifieke testen, afhankelijk van je klachten. Mijn doel is de meest nauwkeurige informatie te verkrijgen, omdat meten gelijk staat aan weten.

 1. De juiste Plan van aanpak

Na ongeveer 2 weken stellen we een plan van aanpak op. Deze aanpak integreert de juiste mindset, voeding, leefstijl, beweging, en indien nodig, suppletie.

 1. Doel bereiken

Resultaten worden doorgaans zichtbaar na drie maanden. Geduld en de juiste mindset zijn essentieel. Tijdens onze gesprekken komt dit aspect regelmatig aan bod. Ik begrijp als geen ander hoe uitdagend veranderingen in leefstijl kunnen zijn, en ik sta klaar om je hierin te begeleiden.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om veranderingen te brengen in een leefstijl. En hiermee wil ik je graag helpen.

 

Zen in je lichaam en geest met de orthomoleculaire epigenetische therapie.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Hormonale disbalans
 • Leerstoornissen
 • ADHD
Ovale header image

Recensies

  Ik was op zoek naar ene orthomoleculaire arts en een arts uit Amsterdam heeft mij Epizen aanbevolen. Ik ben enorm blij dat deze dame op mijn pad is gekomen.
  Ik heb een zoontje van 6 die al 5 jaar koorts krijgt maandelijkse zonder enige reden. Zoveel testen gedaan en verschillende centra opgezocht. Niemand wist wat er in zijn lijf afspeelde totdat ik een EMB test liet doen bij Epizen. Eindelijk kreeg ik antwoord en met een brok in mijn keel luisterde ik naar de analyse en behandelplan. Er wordt heel goed geluisterd, aandacht voor een klein kind, interesse en de wil om antwoorden te krijgen is wat Karima doet. Eindelijk iemand die ons niet als een nummer behandeld. Momenteel zijn we een maand bezig met voeding en supplementen. En hij gaat al stappen vooruit. Slaap, concentratie en actief zijn is nu aan de orde. Ik ben enorm blij tot nu toe en ik ga binnenkort voor mijn andere kinderen en mijzelf langs voor een Emb test. Ook wij moeten aansterken. Bedankt Epizen voor deze eerlijke en liefdevolle behandeling. ❤️
  M. uit Rotterdam

  ---- Mw M, Rotterdam

  Karima heeft me super goed geholpen. Bij het afvallen het verbeteren van mijn eetpatroon mijn energieniveau en nog veel meer. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om toch hulp te zoeken. Karima kan jou helpen met bijna alles wat te maken heeft met jou lichaam, zit je niet lekker in je vel en weet je niet hoe of wat je eraan kan doen dan raad ik je zeker om een afspraak te maken.


  ---- Mw I, Krimpen a/d Ijssel

  Ik heb mijn consulten als zeer prettig ervaren. Mevr. Benabid is vriendelijk, kwam rustig over, nam de tijd en gaf duidelijk uitleg. Zij heeft interesse voor de persoon, denkt/leeft mee en geeft tips. Al met al een zeer positieve ervaring en zal haar zeker aan mijn kennissen doorverwijzen.
  E. uit Rotterdam

  ---- Mw E, Rotterdam

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Oud-BeijerlandSon en Breugel

  Karima Benabid

  EpiZen

  ‘Investeer in jouw gezondheid voor dat je moet investeren in jouw genezing.’

  Connecting Women