Milou Segers

Leer en leven

Als cranio therapeut i.o. begeleid ik jou op je reis naar binnen. Door middel van zachte aanraking word je uitgenodigd om contact te maken met je lichaam en alles wat daar te voelen is - fysiek én emotioneel. Mijn expertise ligt op het gebied van stressreductie, leren luisteren naar de signalen van je lichaam en het creëren van ontspanning om het zelfhelend vermogen van je lijf te herstellen.

Mijn expertise ligt op het gebied van stressreductie, leren luisteren naar de signalen van je lichaam en het creëren van ontspanning om het zelfhelend vermogen van je lijf te herstellen.

Wat is cranio?

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode die lichaam en geest met elkaar verbindt. In de cranio werken we met het craniosacrale systeem. Met daarin o.a. de schedel, het ruggenmerg, het sacrum en het bindweefsel. Bindweefsel zit om de hersenen, het ruggenmerg, alle organen, zenuwen, bloedvaten en spieren. Het verbindt werkelijk alles in ons lichaam en heeft de unieke functie om informatie door te geven én vast te houden.

 

Kijken naar de oorzaak

Cranio kijkt naar de oorzaak van de klacht door fysieke, emotionele en mentale stressoren mee te nemen. Door middel van zachte aanraking word je uitgenodigd om weer in contact te komen met alles wat er in je lijf te voelen is, zowel fysiek als emotioneel. Hierdoor optimaliseer je de balans in je autonome zenuwstelsel en mag opgebouwde spanning losgelaten worden. Deze helende beweging zorgt voor ontspanning, ruimte en inzicht. Zo verminderen klachten, verbetert je gezondheid en kom je weer in contact met jezelf als mens.

Wanneer is cranio geschikt?
Cranio kijkt naar de mens als geheel. De hulpvraag kan fysiek, emotioneel of een combinatie van beide zijn. Je kunt bij mij terecht:

 • Als je wil leren luisteren naar de signalen van je lichaam
 • Als je van altijd ‘aan’ naar rust en ontspanning wil gaan
 • Bij stressgerelateerde klachten
 • Bij vermoeidheidsklachten
 • Als ondersteuning van de reguliere zorg. Bijvoorbeeld als je onder behandeling bent van een fysiotherapeut en je lichaam meer aandacht en ontspanning nodig heeft.
 • Als je de verbinding tussen je hoofd en je lijf sterker wil maken. Bijvoorbeeld wanneer je al veel doet met mindset, helpende gedachten of nieuwe gedragspatronen aanleert, maar je de verbinding met je lichaam wil vergroten.

Hoe ga ik te werk?

Als cranio therapeut in opleiding begeleid ik jou op je reis naar binnen. Door middel van zachte aanraking word je uitgenodigd om contact te maken met je lichaam. Hierdoor kan opgebouwde spanning voelbaar worden. Door het autonome zenuwstelsel tot rust te brengen, ontstaat de kans op meer ontspanning waardoor het zelfhelend vermogen van het lijf wordt aangesproken. Door te voelen wat er nu aanwezig is, zowel fysiek als emotioneel, krijgt je lichaam de ruimte om te herstellen. Het doel van de sessie ligt op het ontspannen van je hele systeem. Wanneer je klachten meer vragen dan ik op dit moment kan bieden, verwijs ik je graag door.

 

Yoga voor jonge moeders

Daarnaast verzorg ik yogalessen voor jonge moeders. Wanneer je voldoende hersteld bent van de bevalling en het goed voelt om weer te sporten, ben je van harte welkom! De lessen staan in het teken van functionele yoga waardoor de juiste spieren sterker worden. Daarnaast werken we actief aan het creëren van ontspanning in je autonome zenuwstelsel. Zo kun je meer rust, ruimte en energie ervaren. Bekijk mijn website voor het actuele aanbod. Ook als je kinderen al wat ouder zijn of je geen kinderen hebt – en je wel op zoek bent naar een fijne yogales – ben je van harte welkom!

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Luisteren naar je lijf
 • Stress
 • Rust in je hoofd en je lijf
 • Ontspanning
Ovale header image

Recensies

  Milou heeft veel kennis die ze op een mooie en werkbare manier praktisch inzet. Daarnaast neemt Milou je mee op een reis in positiviteit waardoor je zelf kunt gaan implementeren wat bij jou het meeste past. Zonder oordelen en vooral vanuit je’zelf’. Wat ik zelf heel fijn vind is de persoonlijke betrokkenheid van Milou in haar werk, ze is net een mens net als wij allemaal. Ze geeft je het gevoel dat ze je ziet en dat je er mag zijn. Milou werkt vanuit passie en compassie. Zij maakt voor mij de wereld een stuk leuker/positiever, waarin ze laat zien en ervaren dat ze begonnen is bij zichzelf en dit van daaruit voorleeft naar kinderen/mensen toe.

  ---- Brigitta

  Milou is een warm en wijs persoon. In haar communicatie stelt ze zich open en kwetsbaar open. Milou deelt graag de levenslessen die zij geleerd heeft, waardoor de drempel om hier zelf mee aan de slag te gaan lager wordt.

  ---- Ciska

  Milou, jij bent echt geweldig! Zo professioneel en natuurlijk. Voelde me erg op m’n gemak. Vond het fijn dat je me er helemaal doorheen praatte en aangaf wat je kon doen als je gedachten afdwaalden of als iets niet lukte etc. Ik heb genoten van je yogales 🙏🏻

  ---- Janneke

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Milou Segers

  Leer en leven

  “If you want to improve the world, start by making people feel safer.” - Stephen Porges

  Connecting Women