Joze Jonker

Kyma. Bewust Bewogen Begin

Vaktherapeut Dans-en beweging | Lichaamsgericht therapeut | Babymassagedocent | Sherborne Samenspelbegeleider De eerste 1000 dagen, gerekend vanaf de conceptie, zijn bepalend voor hoe een kind als volwassene in het leven zal staan.

Vaktherapeut Dans-en beweging | Lichaamsgericht therapeut | Babymassagedocent | Sherborne Samenspelbegeleider

Met Kyma zet ik mij in voor een optimale start voor ouder en kind. Een goede start geeft je kind een goede basis in het leven. Kyma staat voor kiem, begin, oorsprong, kern, origine. Door bewust aandacht te geven aan het begin krijgt je kind de kans om zo oorspronkelijk mogelijk op te groeien. En dan kan het binnen zijn unieke mogelijkheden volledig functioneel en expressief zijn. Daarom kun je al bij mij terecht vanaf het moment dat je zwanger wilt worden, maar ook tijdens je zwangerschap en als je kindje geboren is, ondersteun ik je. Uiteraard is er hierin ook plaats voor je partner.

Wat ik doe en waarom

Mijn jarenlange ervaring als dans- en bewegingstherapeut binnen de specialistische GGZ en de jeugdzorg leerde mij dat de problemen, waar mijn cliënten mee worstelen, vaak zijn ontstaan in het prilste begin van hun leven. Veilige hechting, maar ook het gebrek daaraan wordt in het lichaam opgeslagen. Daarom staan lichaam en beweging centraal in mijn aanpak. Door middel van Zwangerschapsdans (Dancing For Birth™), Holistische Babymassage en Sherborne Samenspel (Hechtingsgericht bewegingsspel) werken we aan de versterking van je intuïtie en het vermogen om afgestemd op de emotionele toestand van je kind te kunnen reageren. Daarmee bouwen we aan een bewuste verbinding met jezelf, je lichaam en je kindje.

In een lichaamsgericht therapie- of coachingstraject ontdek je wat jouw start heeft betekent voor jouw ontwikkeling. Je wordt je bewust van de oorsprong van belemmerende overtuigingen en relationele patronen, maar ontdekt ook de behoefte die erachter ligt. Daardoor ontwikkel je meer compassie en begrip voor jezelf en je kind. Dit zal het verschil maken in je eigen leven en dat van je (ongeboren) kind.

 

Traumabehandeling

Vader of moeder worden veranderd je leven. Als je misbruikt bent of anderszins getraumatiseerd, kan dit extra lastig zijn. Ik bied je graag een veilige plek om je opnieuw te verbinden met je lichaam als thuisbasis om de generatie-overschrijdende cyclus van trauma te stoppen. Als jij heelt, geef je een prachtig cadeau aan jouw kind. En zo creëren we, één ouder en één kind tegelijk, een betere wereld.

Als je psychologische klachten ervaart naar aanleiding van manipulatie, wat je werd aangeleerd en/of is aangedaan binnen een religieuze groepering, dan sta ik je graag bij om te bouwen aan een liefdevolle, bevestigende band met jezelf en je kind om (op) te groeien, te leven en te bewegen in vrijheid.

Ik maak deel uit van het Expertise Team Seksueel Trauma, dat is ondergebracht bij Lein Vrouwenzorg.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Zwangerschapsdans
 • Holistische Babymassage
 • Sherborne Samenspel
 • Lichaamsgerichte therapie en coaching
Ovale header image

Recensies

  Jozé heeft mij geleerd hoe ik écht in contact kom met onze dochter. Ze heeft mij laten zien hoe ik haar kan helpen bij onzekerheden die mogelijk zijn ontstaan tijdens de bevalling. Ik heb inzichten gekregen in de achterliggende oorzaken van het doen en laten van onze kleine meid. Ik weet nu hoe ik dit kan vertalen naar massage en bewegingsactiviteiten die aansluiten op haar niveau en die onze band versterken.

  ---- Anne

  Jozé haar manier van werken opende een nieuwe wereld voor me. Ik had nooit geleerd mijn lichaamssignalen serieus te nemen en traumatische ervaringen maakte dat ik mijn lichaam verder ging wantrouwen. Hierdoor kon ik moeilijk bij mijzelf kon blijven in het contact met mijn kind. Met de steun van Jozé leerde ik mijn lichaam kennen als een positieve bron van informatie. Hierdoor kon ik mijzelf weer vertrouwen en dit vertrouwen werkt positief door in het contact met mijn kind.

  ---- Mandy

  Ik leerde bij Jozé vanuit het geboorteverhaal naar mijn dochter te kijken. Ik ontdekte dat diepe druk mijn dochter helpt om tot rust te komen. Maar niet als haar gehele lichaam ingebakerd word en ze niet meer kan bewegen. Als ze in een deelmassage diepe druk kan ervaren, zonder het gevoel te hebben vast te zitten, kan ik haar helpen haar overprikkelde zenuwstelsel te kalmeren en te reguleren.

  ---- Liesbeth

  Mijn baby is vaak onrustig, snel overprikkeld en huilt vaak, wat mij onzeker maakt en veel spanning bezorgt. Tijdens de contacten met Jozé leer ik mijzelf tot rust te brengen en het huilen van mijn baby te ontvangen als een verhaal dat het wil vertellen. Daardoor kan ik het beter handelen en mijn baby ondersteunen.

  ---- Fleur

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Oud-BeijerlandSon en Breugel

  Joze Jonker

  Kyma. Bewust Bewogen Begin

  De eerste 1000 dagen, gerekend vanaf de conceptie, zijn bepalend voor hoe een kind als volwassene in het leven zal staan.

  Connecting Women