Ank-Wichers

Ank Wichers

Homeopathie kan ingezet worden bij acute klachten zoals griep, koorts, ontstekingen, pijn en ongevallen. Maar ook voor chronisch zieken kan homeopathie veel betekenen. De ziekte moet nog wel verholpen kunnen worden.

Klassiek homeopathische behandeling is er voor mens en dier.

In een tijd waarin wij steeds meer bewust met gezondheid omgaan, sluit een natuurlijke behandeling met homeopathie steeds meer aan bij ons levenspatroon.

Homeopathie kan ingezet worden bij acute klachten zoals griep, koorts, ontstekingen, pijn en ongevallen. Maar ook voor chronisch zieken kan homeopathie veel betekenen. De ziekte moet nog wel verholpen kunnen worden. Bij bijvoorbeeld vergroeiingen kan homeopathie deze vergroeiingen niet ongedaan maken. Wel kan het bij ernstige ziekten het proces vertragen en/of de kwaliteit van leven verbeteren. U kunt hierbij onder andere denken aan: hoofdpijn en migraine, huidproblemen, slapeloosheid, terugkerende verkoudheid, luchtweg problemen, astma, allergieën zoals hooikoorts, maag of darmklachten, reumatische klachten, menstruatiestoornissen, overgangsklachten en vermoeidheid.

Zit u niet lekker in uw vel of heeft u last van psychische klachten dan kan homeopathie een verlichtende bijdrage leveren. Te denken valt aan: verlegenheid, depressies, rusteloosheid, angsten, trauma’s, verdriet, onvrede met uw leven.

Bij meer ernstige klachten en trauma is het zelf genezend vermogen zodanig ontregeld, dat lichaam en geest hulp nodig heeft om weer in balans te komen. Bij seksueel trauma zijn er homeopathische middelen die hier een ondersteuning, herstel in geven. Door samen te werken met de cliënt en andere hulpverleners wordt er zoveel mogelijk persoonlijke op maat hulp en begeleiding gegeven.

Bij kinderen kan homeopathie ingezet worden bij: buikpijn, terugkerende oorontstekingen, chronische verkoudheid, CARA, slaapproblemen, huidproblemen, moeheid, algemene groei- en ontwikkelingsstoornissen, hoofdpijn bij schoolgaande kinderen, klachten na vaccinatie, huilen, angsten, onzekerheid, druk gedrag. In al deze gevallen en bij nog veel meer problemen kan homeopathie uitkomst bieden.

Ik ga samen met u op zoek naar het begin of de mogelijke oorzaak van de klachten en ga zo met u het herstel bevorderen. Daarbij bekijk ik u of uw kind als geheel, dus naar de lichamelijke klachten, de emoties en de karaktereigenschappen. In het eerste gesprek vraag ik u daarom ook hoe u momenteel in het leven staat en welke emoties u bezighouden. Hoe u met prikkels van buitenaf omgaat, deze de klachten verergeren of verbeteren door lichamelijke, emotionele inspanning. Ook weersomstandigheden en voeding kunnen invloed hebben. Hoe u met deze omstandigheden omgaat is belangrijke informatie voor een homeopaat zodat de juiste behandeling met een passend homeopathisch middel ondersteund kan worden. Soms is het effect van zo’n behandeling snel merkbaar, soms duurt het maanden. Vervolgconsulten vinden plaats zolang u nog niet voldoende bent hersteld en zolang er vooruitzichten zijn op verbetering.

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH, www.nvkh.nl) De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming. Jaarlijks worden diverse medische en homeopathische bij- en nascholingen gevolgd en wordt deelgenomen aan intercollegiale- en intervisiewerkgroep-bijeenkomsten.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Homeopathie
 • Natuurlijke
 • Gezondheid
 • Stress
 • Balans
Ovale header image

Recensies

  Na 17 jaar gebruik van zware hormoonzalf van mijn (erfelijke) eczeem, gebruik ik nu al 1,5 jaar niks meer. Ook de flinke hooikoorts die ik jaarlijks had is weg!

  ---- Saskia

  Ik kwam met vele klachten waaronder enorme uitputting/vermoeidheid en onverklaarbare pijn in mijn been. Ik liep met een stok en regelmatig ook met een rollator. Het is een zoektocht geweest maar ik ben van deze klachten afgekomen.

  ---- Bianca

  Voor directe klachten zoals buikpijn door te veel fruitsuikers of een blauw zwarte teen omdat je weer ergens tegen aan bent gelopen merk je snel resultaat.

  ---- Amber

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Ank-Wichers

  Ank Wichers

  Homeopathische middelen geven het lichaam een stimulans om zichzelf weer te herstellen.

  Connecting Women