Karin Everaarts

Karin Everaarts

Als coach ben ik extra opgeleid als bevallingsangst- en verwerkingsspecialist. Daarnaast geef ik training aan vrouwen en hun partner als voorbereiding in de zwangerschap, naar de bevalling en de periode daarna.  Verder verzorg ik trainingen aan zorgverleners met betrekking tot kwetsbaarheid en burn-outpreventie.

Training en coaching aan vrouwen (en hun partner)

Als coach ben ik extra opgeleid als bevallingsangst- en verwerkingsspecialist. Daarnaast geef ik training aan vrouwen en hun partner als voorbereiding in de zwangerschap, naar de bevalling en de periode daarna.  Ik geef daarnaast ook trainingen aan zorgverleners met betrekking tot kwetsbaarheid en burn-outpreventie.

Waarom ik dit doe?

Ik heb meer dan 35 jaar gewerkt als verloskundige, hiernaast ben ik altijd bezig geweest verbinding te zoeken met mensen in welke vorm dan ook. Voor mij was het niet meer voldoende met alleen de fysieke begeleiding van de vrouw (en haar kind) bezig te zijn. Mijn behoefte groeide om ook aandacht te hebben voor wie zij is als mens en wat ze nodig heeft om zich goed te voelen.

De laatste tien jaar heeft mijn pad zich gevormd door verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, onder meer tot psychosociaal therapeut, bevallingsangst- en verwerkingsspecialist en trainer van aanstaande ouders op het gebied van mindset.

Ik ga graag op zoek naar het zelfhelend vermogen wat in een mens aanwezig is om de disbalans in emoties op te heffen. Dit kan soms gewoon door middel van een kop koffie en een luisterend oor tijdens een gesprek.

Hoe ga ik te werk?

Ik train en coach vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap. Zwangerschapstraining Puur Pijn@ is voor de vrouw en haar eventuele partner. Moeiteloos bevallen bestaat namelijk niet. Deze training besteedt aandacht aan de mindset en helpt om positief naar de bevalling en het ouderschap toe te groeien. Deze training kan in groepsverband of individueel.

Een coachingstraject is gericht op het vinden van een nieuwe balans en kwijtraken van verstorende patronen. Dit kan zijn naar de bevalling toe, na een traumatische bevalling/gebeurtenis of als het ouderschap niet voldoet aan de verwachting. Vrouwen uitdagen hun eigen kwaliteiten (weer) te gaan zien, in een kortdurend traject Na een intakegesprek stel ik samen met mijn cliënt een passend plan op. Tijdens een coachingstraject maak ik onder meer gebruik van visualisatie, mindfulness, lichaamsgericht werken, EMDR etc.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Bevallingstrauma
 • Verwerking
 • Angst
 • Zwangerschapscursus
 • Geboorteplan
Ovale header image

Recensies

  Wat het mij heeft opgeleverd om met Karin te praten is dat ik mijn problemen of gedachtes van me hart af kon praten, omdat ze mij een veilig en vertrouwt gevoel gaf!

  ---- Annemieke

  Karin kan op een hele rustige en toch duidelijke manier vertellen hoe de bevalling zal verlopen en wat je in welke fase kan verwachten. En alles is bespreekbaar bij haar. Geen enkele vraag is teveel of is dom

  ---- Cato

  De training was erg fijn. Het nam de (laatste) twijfels weg. Dit was onze eerste en dan weet je sowieso niet wat je kan verwachten. Door de training werd ik een soort van gerustgesteld en kreeg ik meer en meer de insteek: we zien wel.

  ---- Froukje

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Karin Everaarts

  Karin Everaarts

  Mag ik met je oplopen als je uit balans bent na de bevalling of er tegenop ziet?

  Connecting Women