Saskia van Gerven

Lactatiekundige Saskia van Gerven

Als lactatiekundige zie ik veel kinderen en moeders die problemen hebben met de (borst)voeding. Zeker bij kinderen die te vroeg zijn geboren of na de geboorte ziek zijn geworden hebben vaak een hele andere start van het borstvoeding avontuur.

Lactatiekunde

Als lactatiekundige zie ik veel kinderen en moeders die problemen hebben met de (borst)voeding. Zeker bij kinderen die te vroeg zijn geboren of na de geboorte ziek zijn geworden hebben vaak een hele andere start van het borstvoeding avontuur. Ik ben al ruim 25 jaar kinderverpleegkundige en neonatologie verpleegkundige en heb dan ook veel ervaring met zieke kinderen maar gelukkig ook met gezonde kinderen. Als draagdoek consulente geef ik regelmatig advies over het dragen van kinderen in een draagdoek of draagzak. Dragen is een natuurlijke houding voor een baby en wordt vaak ingezet bij onrustige kinderen.

Waarom doe ik dit?

Ik gun iedere moeder een fijne start na de geboorte van haar kindje. Of je nu borstvoeding gaat geven of liever de fles. Ik vind het belangrijk dat je op een goede manier kan terug kijken op de babytijd van jouw kindje. Die tijd gaat al zo snel voorbij, daar moet je wel van kunnen genieten! Bij problemen met de borstvoeding kun je 3 dingen doen. Of je gaat door ondanks de (pijn)klachten, of je stopt met de borstvoeding, of je zoekt hulp. En bij de laatste 2 opties help ik je graag!

Hoe werk ik?

Tijdens het consult observeer ik een voeding, doe ik eventueel een mondonderzoek en weeg ik je kindje op een babyweegschaal. Ik vraag aan je om je kindje de voeding te geven zoals je normaal ook zou doen. Ik kijk dan met je mee en je krijgt meteen tips en adviezen die je kan toepassen. Eventueel oefenen we nog een paar keer of ik maak een filmpje met jouw telefoon zodat je later de voeding terug kan kijken. Na het consult krijg je op papier de tips en adviezen mee naar huis. Het consult duurt meestal 1 tot 1,5 uur en daarna kun je kiezen welk nazorg pakket het beste bij je past. Want weet je? Ik vind de nazorg eigenlijk veel belangrijker dan het consult. Meestal gaat de voeding goed als ik met je mee kijk en een paar tips geef, maar vaak lukt het dan toch niet als je weer thuis bent en het alleen moet doen. Daarom kun je kiezen uit diverse nazorg pakketten. De meeste moeders kiezen een nazorg pakket via app contact, maar je kan ook kiezen om nog een keer telefonisch contact te hebben. Net wat jezelf graag wilt of nodig hebt. Ben jij nog zwanger en wil je graag borstvoeding gaan geven straks aan je kindje maar weet je nog niet hoe je dat moet doen? Of misschien twijfel je nog of je eigenlijk wel borstvoeding wil gaan geven of toch liever de fles? Ik geef ook advies tijdens de zwangerschap zodat je goed voorbereid bent na de bevalling. Je kan kiezen voor een prenataal consult waarbij je alle vragen kan stellen tijdens een 1 op 1 consult of je kan één of meerdere online cursussen volgen via mijn website www.lactatiekundigesaskia.online

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Borstvoeding
 • Lactatiekundige
 • Online cursus
 • Specialist prematuren
Ovale header image

Recensies

  Saskia heeft ons enorm geholpen toen onze dochter geen fles wilde drinken, geen hapjes wilde eten en in gewicht achteruit ging. Met een thuisbezoek en goede communicatie via whatsapp zijn we hier bovenop gekomen! Deskundige en lieve vrouw, zeker een aanrader! Dank voor je goede hulp!!

  ---- Anke

  Saskia heeft ons goed op weg geholpen met het geven van borstvoeding aan onze tweeling. Ze heeft een fijne persoonlijkheid en geeft op een rustige en duidelijke manier goed advies.

  ---- Fanny

  Saskia is vlak na de bevalling bij mij geweest om mij op weg te helpen met borstvoeding. Ik heb haar bezoek als zeer prettig en leerzaam ervaren. De dagen erna mocht ik ook met al mijn vragen bij haar terecht. Nu 7 maanden later geef ik nog steeds borstvoeding dankzij haar tips, dus helemaal top!

  ---- Bedia

  Super blij met de kundige begeleiding van Saskia. Mede hierdoor heb ik zo goed mogelijk borstvoeding kunnen geven!

  ---- Maud

  Erg duidelijke, waardevolle uitleg en fijne communicatie! Saskia denkt altijd met je mee als het nodig is.

  ---- Marriël

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Saskia van Gerven

  Lactatiekundige Saskia van Gerven

  Specialist op het gebied van borstvoeding, prematuren, dysmaturen en zieke baby's met veel aandacht voor de nazorg

  Connecting Women