Psychodynamische therapie en Gezinstherapie
Psychodynamische therapie is echt mijn passie. Ik geloof dat elk mens evenveel waard is en hier op aarde is om de beste versie van zichzelf te zijn. Soms brengt het leven bepaalde overtuigingen dat dit niet zo is en zijn er emoties, problemen waar iemand zich niet goed bij voelt. Dit kan komen door trauma maar ook door veranderingen in je levensfase. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Trauma opgelopen in je jeugd of later in je leven, leeftijdsfase, rouw, verlies of zit je niet lekker in je vel en weet je eigenlijk niet waar het over gaat. Ik werk veelal vanuit de onderlagen van de mens. Dát gene wat niet zichtbaar is voor jezelf maar er wel is. Waar je als mens last van hebt maar je ook kan belemmeren in hoe jij wilt leven. Dáár inzicht in krijgen zodat jij je beseft dat jij je eigen keuzes kan maken zodat je weer de ‘wagenmenner’ over je eigen leven bent, dat vertrouwen heb ik!!
Psychodynamische therapie maakt gebruik van alle moderne therapieën ( EMDR, trauma verwerking, NLP , systemisch kijken en handelen, delenwerk, voice dialogue etc.) De kracht zit hem, in dat de therapie specifiek aangepast kan worden op de individuele mens.
Mijn 2e passie is het werken met gezinnen! Ook weer vanuit die onderlaag. Kinderen zijn in staat om hun ouders te spiegelen in wat er niet vrij is in hen zelf en vaak uit zich dat in gedrag waar ouders niets van begrijpen. Samen met Arianne Huisman ( Kinder-en oudercoach) ben ik de gezinspraktijk ” Samen verbonden gestart”. Samen met het gezin maken wij zichtbaar waar het écht om gaat en werken met ouders en kinderen. Wij krijgen nu eenmaal geen handboek bij de geboorte van onze kinderen waarin staat hoe en wat wij moeten doen. Iedereen is ouder vanuit de meest liefdevolle intentie om het beste voor onze kinderen te willen. Daarbij vergeten wij dat we zelf ook een optelsom van onze ouders zijn en dat wij onze ‘bagage’ doorgeven aan onze kinderen. Aan kinderen de, soms pittige, taak om dat zichtbaar te maken.
Hoe ga ik te werk?
Psychodynamische therapie: Iedereen die zich aan meldt krijgt een intakeformulier die zij in mogen vullen. Het eerste gesprek is altijd kennis te maken en Tijdens de intake gaan we ook samen op zoek naar hoe jouw hulpvraag is ontstaan waar eventuele patronen te herkennen zijn. Vervolgens stippelen wij samen een traject uit . Gemiddeld duurt een traject 4 tot 8 sessies. Soms duurt het iets korter en soms ook iets langer. Dit hangt af van de problematiek. Psychodynamische therapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de ziektekosten verzekering als je aanvullend verzekerd bent.
Bij gezinstherapie starten we met het gehele systeem. We gaan samen op onderzoek uit wat er speelt binnen het gezin en uit wat voor systeem de ouders komen. Arianne en ik bespreken het vervolg traject en beslissen samen met ouders, welke volgende stappen er genomen gaan worden. Denk hierbij bij bijvoorbeeld een opvoedopstelling, individueel werken met ouders en kinderen. Vervolgens brengen wij het gezinssysteem weer bij elkaar zodat jullie, als gezin, de beste versie van jullie zelf zijn.
Afspraak maken