Ilonka Kuipers

Ilonka Kuipers

Hoi, ik ben Ilonka Kuipers, expert in traumabehandeling rondom IVF, zwangerschap en bevalling. Door optimaal gebruik te maken van EMDR en vanuit oprechte aandacht vinden we samen een nieuwe start in je leven.

Fertiliteits- en geboortetherapeut (EMDR)

Ik ben Ilonka Kuipers, expert in traumabehandeling en emotionele ondersteuning rondom IVF, zwangerschap en bevalling. Dat ben ik niet zomaar geworden, want na een lang fertiliteitstraject en een zeer nare bevalling raakte ik in de put. Ik bleek echt een trauma te hebben die ik moest zien te verwerken om te kunnen doorgaan met mijn leven. Daarom ben ik gaan zoeken naar hulp en kwam ik, na een lange zoektocht, terecht bij iemand die EMDR behandelingen toepaste. Gelukkig hebben deze behandelingen mij geholpen om mijn leven weer op de rit te krijgen.

Ik was zo blij en opgelucht dat ik besloot om hier zelf mijn werk van te maken.

Na deze nare tijd ben ik verschillende opleidingen gaan volgen en ondertussen heb ik een eigen praktijk waarin ik als, gecertificeerd EMDR therapeut en coach, vrouwen help zodat zij weer kunnen genieten van de mooie dingen in het leven.

 

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 

● je ervaart veel angsten of stress

● je voelt je erg onzeker

● je hebt het gevoel dat je het allemaal alleen moet doen

● je denkt dat niemand jou echt begrijpt

● je kunt niet meer kunt genieten

● je voelt je eenzaam en verdrietig

● je vraagt jezelf af hoe je deze dag weer moet doorkomen

● je hebt een kort lontje

● je hebt nergens geen zin meer in

 

EMDR therapie

 

EMDR betekent letterlijk Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Vrij vertaald betekent EMDR: Iemand door oogbewegingen ongevoelig maken voor heftige emoties (trauma’s) en het opnieuw kaderen van die heftige emoties.

 

Misschien klinkt het voor jou nog een beetje vreemd dat je door middel van oogbewegingen van nare ervaringen kunt af komen. Maar de ervaring is dat mensen over het algemeen, na een EMDR behandeling, hun vertelde herinneringen veel minder levendig en minder emotioneel ervaren. Bij deze therapie communiceren jouw hersenhelften erg veel met elkaar, waardoor je bij EMDR een groot en positief effect krijgt

 

EMDR therapie is dé manier om van vervelende ervaringen, herinneringen en gevoelens af te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan angst voor een bevalling of depressieve gevoelens na een zwangerschap, maar ook aan nare herinneringen aan een bevalling of zelfs het verwerken van het verlies van een kindje.

 

Gun jezelf mijn reikende hand!

Angst voor een bevalling, depressie na een zwangerschap, nare herinneringen aan je zwangerschap, bevalling of IVF traject: het zijn allemaal nare dingen waarbij ik je kan helpen ze te verwerken en jou te ondersteunen. Denk jij: ‘Dit kan zo niet langer, ik moet uit deze put komen?” En wil jij geholpen worden door iemand die jou begrijpt? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan, want ik sta voor je klaar!

 

 

 

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Traumaverwerking
 • Depressie
 • Angsten
 • Zwangerschap & bevalling
 • IVF
Ovale header image

Recensies

  Ilonka heeft me met EMDR geholpen om de emoties, gekoppeld aan een herinnering en de daaruit volgende stress, te verminderen. Ilonka stelde me tijdens onze sessies goed op mijn gemak en stelde precies de juiste vragen om tot de kern te komen.

  ---- Nanou

  Ik ben heel goed geholpen met de EMDR sessies en vond t heel prettig dat bij Ilonka te doen. Ze stelde mij erg op mijn gemak, het voelde allemaal heel fijn en vertrouwd en ze is heel deskundig.

  ---- Joyce

  Bij Ilonka kwam ik om mijn onderliggende trauma aan te pakken. Samen zijn we hier naar toe gegaan. Dit ging goed omdat ik mij bij Ilonka op mijn gemak voelde en ze mij vertrouwen gaf dat niets gek was en dat alles er mocht zijn. Van huilen tot boosheid tot blijdschap. Na de sessie terug denkend aan het nare moment is de emotionele lading eraf die aan de gebeurtenis gekoppeld was. Ik blijf het bijzonder vinden wat EMDR kan betekenen. Na elke behandeling kreeg ik een fijne massage ter afsluiting om zo weer goed in mijn lijf te komen en te kunnen ontspannen.
  Anoniem

  ---- Anoniem

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Ilonka Kuipers

  Ilonka Kuipers

  Door optimaal gebruik te maken van EMDR en vanuit oprechte aandacht vinden we samen een nieuwe start in je leven.

  Connecting Women