Ellen en Nienke

Slaap, stress, overgang

Wij richten ons op preventie, het voorkomen van klachten. Een stap die te vaak overgeslagen wordt. Begrijpen hoe het zit, daar begint het mee. Om daarna keuzes te maken die bij jou en jouw situatie passen. Wij geven uitgebreide voorlichting over slaap, over stress of over de overgang. Bij ons kun je ook terecht voor kortdurend individuele slaapbehandeling CGT-i.

Slaap, stress en de overgang

Individuele slaapbehandeling – CGT-i

Heb je moeite om in slaap te komen? Lukt het niet om door te slapen? Word je telkens veel te vroeg wakker?

Beantwoord je een of meerdere vragen met ja en bestaat het al langere tijd? Dan heb je last van langdurige slapeloosheid, dit heet insomnie. Tijd om er wat aan te doen!

Want als je beter slaapt dan:

· leef je langer

· werkt je geheugen beter

· word je creatiever

· word je aantrekkelijker en je blijft slank(er)

· beschermt het je tegen ziektes en dementie

· verlaagt het de kans op hartaanvallen, beroertes, diabetes

· word je gelukkiger of minder somber

· maak je je minder zorgen

· et cetera

 

Om je slaap te verbeteren werken we met een persoonlijke, stapsgewijze, aanpak. De slaapbehandeling die je krijgt is ontwikkeld door slaapwetenschappers (CGT-i) voor mensen met insomnie. Aan het eind van de behandeling is je slaap verbetert en weet je wat je moet doen mocht je na een tijd toch weer wat slechter slapen.

 

De behandeling is geschikt voor (jong) volwassenen en ouderen. Je hoeft de deur er niet voor uit, de behandeling kan prima online gevolgd worden: beeldbellen, telefonisch, per app, per mail. Het is zeker ook mogelijk om af te spreken bij LEIN. Net wat jij prettig vindt.

Lees verder over deze slaapbehandeling en meld je aan via de website www.2minds.nl

 

Boostsessies binnen bedrijven en organisaties

Wij hebben veel ervaring met het geven van boostsessies aan groepen. De laatste jaren richten we ons vooral op voorlichting geven binnen bedrijven en organisaties. Zeker als ziekteverzuim een rol speelt. Tijdens de boostsessies krijgen medewerkers volop de kans om te reageren. Naast de waardevolle informatie zorgen we ook voor een ontspannen en gezellige sfeer.

Er zijn 3 thema’s waar we meer dan graag voorlichting over komen geven;

STRESS! – 2 uur – incompany

Stress, wie heeft er geen last van? Gezonde stress zorgt ervoor dat we ’s ochtends opstaan, een presentatie geven en zelfs gevaarlijke situaties overleven. Maar wat als stress een negatieve factor in je leven wordt?

Je krijgt meer grip op stress als je weet hoe stress in je lijf werkt. Weten hoe het zit, maakt dat je keuzes kunt maken om met ongezonde stress om te gaan. Tijdens een uitgebreide voorlichting ontdek je dat er verschillende manieren zijn om met stress en problemen om te gaan. Je krijgt de laatste inzichten als het gaat om hoe stress aan te pakken. Ook ontdek je waarom veel gehoorde tips en adviezen voor jou juist niet werken, maar andere prima of zelfs heel erg goed. Wees niet bang dat het een saaie en taaie voorlichting wordt. Er wordt gelachen, gewerkt en er gaan kwartjes vallen. Als het goed is heb je na deze voorlichting minder stress door nieuwe inzichten en ideeën.

 

‘In 2 uur door de overgang’ – incompany

34% van ziekteverzuim bij vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar heeft te maken met de overgang. Toch wordt hier vaak niet aan gedacht, waardoor er verkeerde conclusies getrokken worden. Denk bijvoorbeeld aan depressies of burn-out. De overgang moet op de kaart. De biologieles vertelt nog net dat de menstruatiecyclus bij de vrouw stopt. Verder krijg je geen uitleg, geen hoe en waarom, niks. Terwijl het zo’n ingrijpende fase in een vrouwenleven is.

Wat gebeurt er in je lijf en waarom heeft dit impact? Hoe zit het met klachten als somberheid, stress/burn-out, slecht slapen? Vaak denk je dat het logisch is, omdat je een druk leven hebt. Maar deze klachten horen ook bij de overgang en vragen om een andere aanpak. En denk je nu: Ach, ik ben nog lang niet in de overgang. Het is goed om te weten dat de meeste vrouwen klachten beginnen te krijgen tussen de 40 en 45 jaar.

 

SLAAP! – 2 uur – incompany

Na een nachtje slecht slapen merk je het al. Je lijf doet hier en daar pijn, je zit minder lekker in je vel, je hebt een korter lontje, je krijgt hoofdpijn, et cetera. Maar we weten pas echt hoe belangrijk goed slapen is, als je een langere periode minder goed slaapt. Dat heeft gevolgen voor je lichaam en je geest. Wat weten we eigenlijk van slaap, behalve dat je je heerlijk voelt als je uitgeslapen bent?

 

We vertellen met veel enthousiasme alles over slaap. Naast dat het een ontzettend interessant onderwerp is, is het gewoon belangrijk dat je weet hoe het zit, want dat helpt al.

De Boostsessie SLAAP! zit boordevol inzichten, eyeopeners en vallende kwartjes. Je begrijpt hoe slaap in elkaar zit en waarom slaapadviezen goed zijn, maar vaak niet werken. Daarnaast is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Na afloop wordt er een naslagwerk opgestuurd, waarin je tips en adviezen vindt. Pagina LEIN

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Overgang
 • Stress
 • Slaap verbeteren
 • CGT-i
 • Burn-out
 • Menopauze
Ovale header image

Recensies

  Een slaapcoach? Nee die had ik niet nodig....dacht ik (terwijl ik nauwelijks nog sliep). Anderhalf uur slaap per nacht, niet in kunnen slapen, tig keer wakker, vanaf 04:00 uur draaien en woelen, uitsla-pen om zo toch aan voldoende slaap te komen, duizelig en draaierig van vermoeidheid. De slaapadviezen van Ellen hebben mij ZO enorm geholpen! Ik slaap weer. En goed ook.
  Goede uitleg over de slaapcyclus, heldere adviezen, goede uitleg over wat voor mij zal werken en een beetje doorzettingsvermogen :-) Ellen heeft mij binnen een paar weken weer mijn nachtrust teruggegeven. Daarmee ook mijn energie. Heerlijk.

  ---- Anke

  De slaapadviezen van Ellen hebben mij ZO enorm geholpen! Ik slaap weer. En goed ook. Goede uitleg over de slaapcyclus, heldere adviezen, goede uitleg over wat voor mij zal werken en een beetje doorzettingsvermogen :-) Ellen heeft mij binnen een paar weken weer mijn nachtrust teruggegeven. Daarmee ook mijn energie. Heerlijk. Het werkt. Echt.

  ---- Nicole

  Naar de boostsessie ‘In 2 uur door de overgang’ geweest. Wat een eyeopener was dat. Elke vrouw tussen de 40 en 55 zou hier eens heen moeten gaan. Heel herkenbaar en geweldig leuk uitgelegd door de dames!!!

  ---- Elise

Afspraak maken

Geheel vrijblijvend

Wil jij meer weten over 2Minds? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

  Ellen en Nienke

  Slaap, stress, overgang

  “Weten hoe het zit, helpt al!”

  Connecting Women