Lilly Heijnen & Marie-José Torenvliet

Lilly Heijnen & Marie-José Torenvliet

Diëtisten met specialisme orthomoleculaire natuurvoeding, maag- en darmklachten, emotie-eten, duursport, overgewicht.

Je kan bij mij terecht voor

Diëtisten met specialisme orthomoleculaire natuurvoeding, maag- en darmklachten, emotie-eten, duursport, overgewicht.

Als diëtist volg je de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. We hebben samen 55 jaar werkervaring en schoolden onszelf bij in dieettherapie bij maag- en darmklachten, emotie-eten (Lilly), duursportvoeding (Marie-José) en orthomoleculaire therapie. Dit laatste betekent een precieze balans vinden tussen de voedingsstoffen. Meestal is daarbij (tijdelijke) ondersteuning met supplementen nodig voor een optimaal resultaat.

Waarom ik dit doe?

Het is onze missie om voedingsgerelateerde gezondheidsklachten en de strijd rondom eten en diëten te verkleinen. Natuurlijk door inhoudelijk kundig te zijn en vooral door te werken vanuit een holistische aanpak: body, mind & soul zijn één. Het veranderen van eetgewoontes vraagt om verschuiving in denken en doen. Juist eetgewoontes zijn lastig te veranderen. Alleen door met kleine stapjes, kun je nieuwe keuzes echt van jou maken.

Hoe ga ik te werk?

Het voedingsadvies dat je van ons krijgt is een combinatie van voedingswetenschap en orthomoleculaire geneeskunde, vertaald naar een persoonlijk advies. Hierbij staat het streven naar een optimale balans centraal. Een balans die altijd in beweging is naar een nieuw evenwicht. Het nabootsen van een leefstijl en ritme dat natuurlijk aanvoelt, is daarbij het uitgangspunt. Wat voeding betreft: het liefst onbewerkt, vers bereid en passend bij het seizoen. Met daarbinnen ruimte voor geniet- en beloningsmomenten, waarvoor je bewust en zelf kiest. Vaak is het gebruik van specifieke supplementen onderdeel van het behandelplan.

Afspraak maken
 • PDS
 • Sportvoeding
 • Emotie-eten
 • Natuurvoeding
 • Afvallen
Ovale header image

Recensies

  Door de hulp van Lianne ben ik mentaal weerbaarder geworden en sta ik sterker in m’n schoenen.

  ---- Marieke

  Ellen heeft mij binnen een paar weken weer mijn nachtrust teruggegeven. Daarmee ook mijn energie. Heerlijk. Het werkt. Echt. Ik had niet gedacht dat er verbetering mogelijk was, maar ik slaap nu een stuk beter, dan ik ooit gedaan heb!

  ---- Recensie Ellen & Nienke

  De slaapadviezen van Ellen hebben mij ZO enorm geholpen! Ik slaap weer. En goed ook. Goede uitleg over de slaapcyclus, heldere adviezen, goede uitleg over wat voor mij zal werken en een beetje doorzettingsvermogen

  ---- Recensie Ellen en Nienke

  Ik ben bij Kim terechtgekomen in verband met hormonale klachten na mijn zwangerschap. Na 2 behandelingen van haar heb ik veel meer energie en slaap ik beter en dieper dan ooit. Kim heeft de gave om goed naar jouw klachten te luisteren en ‘leest’ je voeten vervolgens nauwkeurig om daarna een behandelplan op te stellen. Haar uitleg tijdens en na de behandeling is duidelijk en verhelderend. Ze doet het met plezier en volle overgave. Erg prettig om bij haar te zijn en ik kan haar dan ook zeker aanbevelen.

  ---- Mirte

  Melanie is een echte aanrader met haar aanbod systemisch werk voor ouder en kind.

  ---- Niki

  Melanie weet je in beweging te krijgen, door vanuit vertrouwen moeilijke dingen makkelijker te maken.

  ---- Annabel

  De gave van Melanie is een combinatie van kennis, intuïtie, ervaring en een verscheidenheid aan afgestemde tools.

  ---- Inge

  Door Melanie heb ik geleerd om de signalen van mijn dochter beter te leren zien en mij daarop af te stemmen.

  ---- Louise

  Bij Ilonka kwam ik om mijn onderliggende trauma aan te pakken. Samen zijn we hier naar toe gegaan. Dit ging goed omdat ik mij bij Ilonka op mijn gemak voelde en ze mij vertrouwen gaf dat niets gek was en dat alles er mocht zijn. Van huilen tot boosheid tot blijdschap. Na de sessie terug denkend aan het nare moment is de emotionele lading eraf die aan de gebeurtenis gekoppeld was. Ik blijf het bijzonder vinden wat EMDR kan betekenen. Na elke behandeling kreeg ik een fijne massage ter afsluiting om zo weer goed in mijn lijf te komen en te kunnen ontspannen. Anoniem

  ---- Anoniem

  Heel blij met de behandelingen van Kim! De behandelingen hielpen mij echt om even te ontspannen en dieper te zakken in mijn lichaam. Heel ontspannend dus. Daarnaast heb ik meer duidelijkheid gekregen over de fysieke klachten die ik ervaarde en waar ze vandaan komen. Mijn reden om terug te komen naar Kim is de fijne, zachte energie die ze uitstraalt en ze werkt echt op haar gevoel.

  ---- Maartje

  Kim was very gentle, caring and knowledgeable, she put all my anxiety to rest. While she was working on my feet I felt instant emotions that were being released and almost immediately after our session my miscarriage "cleared" itself out. Kim knew where to work, what I need to do with my body and what to say to me to help. Just from that hour and a half I learnt about myself and what I need to work on.

  ---- Amanda

  Kim luistert goed naar je klachten en speelt hier super op in. Sinds een half jaar kom ik hier iedere vier weken, mijn klachten zijn enorm verminderd. Bijna weg zelfs. Maar ik wil nooit meer weg bij haar, ze heeft echt verstand en gevoel voor wat ze doet. Zelf wist ik niet dat je voeten zoveel kunnen “vertellen” over de rest van je lichaam.

  ---- Esther

  Ik ben bij Kim terechtgekomen in verband met hormonale klachten na mijn zwangerschap. Na 2 behandelingen van haar heb ik veel meer energie en slaap ik beter en dieper dan ooit. Kim heeft de gave om goed naar jouw klachten te luisteren en ‘leest’ je voeten vervolgens nauwkeurig om daarna een behandelplan op te stellen. Haar uitleg tijdens en na de behandeling is duidelijk en verhelderend. Ze doet het met plezier en volle overgave.

  ---- Mirte

  Ik liep al een jaar met vage klachten, die leken op een beginnende burn-out. Ik was mezelf kwijt en had last van sombere gevoelens. Ik had niet in de gaten dat het ook overgangsklachten konden zijn. De gesprekken met Thérèse hebben me opgeleverd dat ik een helikopterview heb over mezelf; er zijn verschillende kanten van mij. Ik ben zelf degene ben die steeds bepaalde keuzes maakt. Ik kan nu meer ‘ja’ kan zeggen tegen ouder worden.

  ---- Monique 51jr.

  Ik voelde me niet happy maar ik wist eigenlijk niet waar het aan lag. Ik wist niet goed wat ik van coaching moest verwachten maar al na twee gesprekken kreeg ik zicht op de mechanismen die in werking treden als ik te veel stress heb. Inmiddels weet ik beter wat ik dan moet doen.

  ---- Nina

  Ik ben bij mijn eerste kindje in het ziekenhuis bevallen. Er moest bij 5 cm. ontsluiting plotseling een spoedkeizersnede worden verricht. Niemand vertelde ons wat er precies aan de hand was. Het ging heel snel. Het liep gelukkig goed af maar toen ik zwanger was van de tweede, kwam ongeveer na 20 wk. steeds een heel onbestemd en paniekerig gevoel naar boven. Thérèse haalde naar voren waar mijn paniek vandaan kwam en hoe ik me kon voorbereiden op deze bevalling.

  ---- Roos 29jr.

  Kernwoorden die ik bij Thérèse vind passen zijn: prettig, energievol, positiviteit en geen drama. Ze is betrokken, heeft een gezonde nieuwsgierigheid en is heel open. Bij haar blijven onderwerpen die soms zwaar zijn toch licht.

  ---- Loes 32jr.

  Bij Ilonka kwam ik om mijn onderliggende trauma aan te pakken. Samen zijn we hier naar toe gegaan. Dit ging goed omdat ik mij bij Ilonka op mijn gemak voelde en ze mij vertrouwen gaf dat niets gek was en dat alles er mocht zijn. Van huilen tot boosheid tot blijdschap. Na de sessie terug denkend aan het nare moment is de emotionele lading eraf die aan de gebeurtenis gekoppeld was. Ik blijf het bijzonder vinden wat EMDR kan betekenen. Na elke behandeling kreeg ik een fijne massage ter afsluiting om zo weer goed in mijn lijf te komen en te kunnen ontspannen.

  ---- Anoniem Ilonka

  De yogalessen bij Loes zijn zowel toegankelijk en ‘down to earth’, als ze me helpen om te ontspannen en weer in contact te komen met mijn lijf.

  ---- Anne

  De kundigheid van Loes en de ontzettend ontspannen, ongedwongen sfeer hebben me overtuigd dat yoga goed is voor mijn lichaam en geest.

  ---- Charlotte

  Sinds een aantal maanden yoga lessen van Loes. Ze heeft een professionele, ontspannen manier van lesgeven, waar ook tijd is voor een lach. Goed voor je lijf en je geest!

  ---- Katrien

  Ilonka heeft me met EMDR geholpen om de emoties, gekoppeld aan een herinnering en de daaruit volgende stress, te verminderen. Ilonka stelde me tijdens onze sessies goed op mijn gemak en stelde precies de juiste vragen om tot de kern te komen.

  ---- Nanou

  Ik ben heel goed geholpen met de EMDR sessies en vond t heel prettig dat bij Ilonka te doen. Ze stelde mij erg op mijn gemak, het voelde allemaal heel fijn en vertrouwd en ze is heel deskundig.

  ---- Joyce

  Ik had een zware bevalling gehad... Na de eerste behandeling merkte ik al dat de klachten verminderden.

  ---- SWOB

  Mijn klachten zijn (waren) migraine, depressiviteit, artrose, slecht inslapen, erg dromen hoge bloeddruk ... het geeft me rust, de aantal migraine aanvallen zijn minder, en zeker het in slapen gaat een stuk beter.

  ---- J.K.

  Mijn klachten zijn (waren) migraine, depressiviteit, artrose, slecht inslapen, erg dromen hoge bloeddruk ... het geeft me rust, de aantal migraine aanvallen zijn minder, en zeker het in slapen gaat een stuk beter.

  ---- Joke

  Erg duidelijke, waardevolle uitleg en fijne communicatie! Saskia denkt altijd met je mee als het nodig is.

  ---- Marriël

  Super blij met de kundige begeleiding van Saskia. Mede hierdoor heb ik zo goed mogelijk borstvoeding kunnen geven!

  ---- Maud

  Saskia is vlak na de bevalling bij mij geweest om mij op weg te helpen met borstvoeding. Ik heb haar bezoek als zeer prettig en leerzaam ervaren. De dagen erna mocht ik ook met al mijn vragen bij haar terecht. Nu 7 maanden later geef ik nog steeds borstvoeding dankzij haar tips, dus helemaal top!

  ---- Bedia

  Saskia heeft ons goed op weg geholpen met het geven van borstvoeding aan onze tweeling. Ze heeft een fijne persoonlijkheid en geeft op een rustige en duidelijke manier goed advies.

  ---- Fanny

  Saskia heeft ons enorm geholpen toen onze dochter geen fles wilde drinken, geen hapjes wilde eten en in gewicht achteruit ging. Met een thuisbezoek en goede communicatie via whatsapp zijn we hier bovenop gekomen! Deskundige en lieve vrouw, zeker een aanrader! Dank voor je goede hulp!!

  ---- Anke

  Ik ben gewend om de week voor mijn menstruatie niet te genieten te zijn: moe, prikkelbaar, buikpijn. Ik verbaas me er nog steeds over dat ik met de tips van Suzanne helemaal van deze klachten af ben gekomen.

  ---- Lisanne

  Met hulp van Suzanne ben ik inmiddels 40 kg afgevallen! Dit had ik nooit verwacht… Praktische adviezen en vooral een persoonlijke aanpak hebben voor mij het verschil gemaakt.

  ---- Johan

  Ik voelde me bij Suzanne direct thuis. Ze is enthousiast en heeft verstand van zaken. Ze nam ook echt de tijd om uitleg te geven, hierdoor kon ik direct aan de slag.

  ---- Francine

  Suzanne is heel vriendelijk en neemt uitgebreid de tijd voor je, luistert goed en denkt goed met je mee. Ze zorgt ervoor dat je je serieus genomen en gehoord voelt. Ze heeft duidelijk veel verstand van voeding, supplementen en gezondheid en weet waar ze het over heeft.

  ---- Saskia

  Suzanne denkt met je mee. In mijn geval kreeg ik bruikbare tips om mijn suikerspiegel stabiel te houden. Je voelt je bij Suzanne direct op je gemak.

  ---- Ellen

  Ik kon volledig mezelf zijn, voelde mij door Karin gehoord, gezien en begrepen.

  ---- Karin

  Ik had een zware bevalling gehad... Na de eerste behandeling merkte ik al dat de klachten verminderden.

  ---- Marieke

  Voorafgaand aan de geboorte van Jesse had ik last van klachten gerelateerd aan overbelasting. Ik heb tijdens de behandelingen veel met Marieke gesproken over mijn dagelijkse bezigheden, rol thuis en op het werk, waarbij ik met regelmaat nieuwe inzichten opdeed.

  ---- Maarten

  Mijn klachten zijn (waren) migraine, depressiviteit, artrose, slecht inslapen, erg dromen hoge bloeddruk. Het geeft me rust, de aantal migraine aanvallen zijn minder, en zeker het in slapen gaat een stuk beter.

  ---- Joke

  Haptotherapie heeft me geleerd meer in het hier en nu te zijn, mijn lijf te ervaren, keuzes te maken die goed voor mij voelen, dat geeft rust en vertrouwen..meer in mijn lijf geeft helderheid in mijn hoofd.

  ---- Shirley

  Door oefeningen, gesprekken en verstilde momenten op de bank heb ik inzicht gekregen in mijn leven en mijn lijf…de chronische pijn ervaar ik nu anders.. het is nu deel van mij….dat geeft rust en vertrouwen.

  ---- Monique

  Je hielp mij dichter bij mijzelf te komen, naar dat wat er leeft in mijn hoofd, lijf en ziel en met aandacht gevoelens, gedachten en emoties te verbinden. Kracht vinden vanuit de kern die heel is en blijft, heb ik van jou geleerd. Dank voor je rust, vertrouwen en inzichten. Ik hoop verder te groeien en bloeien vanuit de grond die ik bij jou heb gevormd.

  ---- Geralda

  Onze gesprekken, oefeningen en de aanraking heeft mij weer dichter bij voelen van mijn lichaam gebracht…en ervaren dat ik het waard ben.

  ---- Valerie

  Uitleg, in combinatie met zelf doen en ervaren. De themadag was leuk, leerzaam en zeer professioneel door Melanie aangeboden.

  ---- Evelien

  Theraplay bij Melanie heeft voor mij en mijn dochter het verschil gemaakt. We hebben weer veel plezier!

  ---- Chelsea

  Melanie is een echte aanrader met haar aanbod systemisch werk voor ouder en kind.

  ---- Niki

  De gave van Melanie is een combinatie van kennis, intuïtie, ervaring en een verscheidenheid aan afgestemde tools.

  ---- Anne

  De gave van Melanie is een combinatie van kennis, intuïtie, ervaring en een verscheidenheid aan afgestemde tools.

  ---- Inge

  Ik heb geleerd om de signalen van mijn dochter beter te leren zien en mij daarop af te stemmen.

  ---- Louise

  Christien heeft mij een heerlijke Reiki behandeling gegeven met een aansluitende Voetreflexbehandeling. Herboren ging ik weg bij haar. We hebben weinig gesproken met elkaar, wat eigenlijk heel prettig was...Ik kan dit iedereen aanbevelen!

  ---- S.C.

  Een echte aanrader! Vriendelijk, professioneel en kundig.

  ---- K.K.

  Het was een prettige ervaring. Ik werd vriendelijk ontvangen en heb een heerlijk ontspannen energetische massage gekregen. Aansluitend had ik gekozen voor een voetreflexmassage, dat bleek goede keuze!

  ---- M.B.

  Vriendelijk en gastvrij ontvangen en een heerlijke massage gehad. Ik heb zelfs even geslapen!

  ---- W.A.

  Bijzondere, waardevolle ervaring. Ze voelde precies mijn energie en wist deze goed te omschrijven. Het resoneerde helemaal. Er kwamen dingen los die nu weer kunnen stromen. Ik heb meteen een vervolgafspraak gemaakt.

  ---- E.M.

  Vandaag een hele fijne ervaring gehad bij Chenzi, een healingsessie en voetreflexmassage. Ik kan het niet beschrijven, het is een ervaring die je zelf moet ondergaan, energie ervaart iedereen anders. Ik ervaarde een warme en golvende gloed van rust en positieve, helende energie. Heel erg genoten. Ik kom zeker terug.

  ---- A

  Ik doe hier ook nog een foto bij die ik een paar weken geleden liet maken. Ik had eerder begrepen dat we een foto moesten aanleveren.

  ---- Mieke

  Ik ben heel erg tevreden over de hulp die ik van Mieke heb gekregen. Mieke is begripvol en kijkt echt samen naar de beste oplossing voor jou. Wat ik ook erg fijn vond was de snelle reactie op alle vragen die ik stelde.

  ---- Bente

  Ik kon volledig mezelf zijn, voelde mij door Karin gehoord, gezien en begrepen.

  ---- Karin

  Ik heb opnieuw kennis gemaakt met mijn eigen kracht en heb de macht weer over mijn eigen leven kunnen en durven nemen.

  ---- Annah

  Door het lichaamswerk ben ik me meer bewust geworden van mijn moeizame ademhaling en spanningen die in mijn lijf zitten.

  ---- Leen

  Ik leerde duidelijk mijn grenzen aan te geven en aan te kunnen geven waarom ik bepaalde grenzen had en waar ik dan precies moeite mee had.

  ---- Nadeche

  In de sessies met Melissa heb ik o.a. geleerd mezelf te uiten door " het" eruit te gooien i.p.v. op te kroppen en er wakker van te liggen.

  ---- Rieneke

  Melissa ziet je en voelt je, soms nog eerder dan dat je jezelf ziet. Ze kijkt met warme en betrokken ogen naar de delen van mij die aandacht en zorg nodig hebben.

  ---- Anoniem

  Leonie is heel warm, maar vooral erg kundig. Ik heb de begeleiding als heel liefdevol ervaren. – D.

  ---- Leonie-2

  Leonie treedt je met openheid & warmte tegemoet en prikt goed door bullshit heen. – I.

  ---- Leonie

  Voor directe klachten zoals buikpijn door te veel fruitsuikers of een blauw zwarte teen omdat je weer ergens tegen aan bent gelopen merk je snel resultaat.

  ---- Amber

  Ik kwam met vele klachten waaronder enorme uitputting/vermoeidheid en onverklaarbare pijn in mijn been. Ik liep met een stok en regelmatig ook met een rollator. Het is een zoektocht geweest maar ik ben van deze klachten afgekomen.

  ---- Bianca

  Na 17 jaar gebruik van zware hormoonzalf van mijn (erfelijke) eczeem, gebruik ik nu al 1,5 jaar niks meer. Ook de flinke hooikoorts die ik jaarlijks had is weg!

  ---- Saskia

  Manon nodigde me uit om juist aandacht te geven aan pijntjes; dit maakte een wezenlijk verschil en luchtte op

  ---- Maddy

  Chapeau Manon dat je zo snel een goede doorverwijzing geeft maar zeker dat je het belang van patiënt voor eigen belang stelt.

  ---- --

  Haar rust, interesse, humor en ervaring maakt dat je je meteen op je gemak voelt bij Manon. Ook als je het even niet meer weet; een second opinion bij Manon zal je verbazen.

  ---- --

  Ik kies voor Manon want ze kijkt verder dan de klacht alleen. Verschillende medische trajecten gaven geen uitkomst; dankzij een traject bij Manon heb ik weer de hoop en het vertrouwen in mijn lichaam terug.

  ---- --

  Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in dit vrouwencentrum gevestigd is.

  ---- Recensie 4

  Zoveel zorg onder één dak vind ik erg prettig. Ik kwam voor een afspraak bij de psycholoog maar ik merk dat ik ook zeker voedingsadvies kan gebruiken. Wat fijn dat het allemaal geboden wordt.

  ---- Recensie 3

  De zorg bij LEIN heb ik als zeer prettig ervaren. Fijne coach,nuchter, denkt met je mee en volgt je gedachten en geeft advies passend bij jou als persoon

  ---- Recensie 2

  Fijne en complete zorg, een en al lof voor hoe er wordt omgegaan met cliënten, de informatievoorziening en de persoonlijke zorg.

  ---- Recensie 1

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Lilly Heijnen & Marie-José Torenvliet

  Lilly Heijnen & Marie-José Torenvliet

  Ontdek jouw optimale eetritme zodat je het lichaam ondersteunt in alle jaargetijden en levensfasen.

  Connecting Women