Janet Nobel

Holistische fysiotherapeut en massagetherapeut | Chakra en Ayurvedatherapie | Reflexoloog en podoloog

Mijn naam is Janet. Erg dankbaar ben ik om deel uit te mogen maken van het prachtige team van zorgverleners met allen een warm hart om u te ondersteunen in uw uiteenlopende klachten en problemen van het lichaam en geest.

Zelf ben ik werkzaam als holistisch fysiotherapeut en massagetherapeut. De gedachte dat lichaam, ziel en emotie een zijn is denk het fundament van ons zijn. Deze drie kostbaarheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Allen kennen we wel de situatie dat zorgen ons klachten kunnen geven van de schouders, nek of bijvoorbeeld hoofdpijn. Maar klachten van de darmen als obstipatie kunnen ook zorgen voor rugklachten. Littekenweefsel kan zorgen dat we ons moeilijker kunnen bewegen, stijve spieren en pijn ervaren.

Zeker in de huidige samenleving is er een continu beroep op het maar moeten doorgaan, het moeten zorgen, regelen en eigenlijk continu ‘aan’ staan. Tijd voor ontspanning is er niet. Tijd voor verwerking van emoties, trauma’s, moeilijke periodes, we hebben het niet of we nemen er de tijd niet voor. Uiteindelijk kan dit aanleiding geven tot allerlei klachten. Ofwel gerelateerd aan de verkeerde en teveel belasting op ons lichaam, te veel en te hard werken, in bijvoorbeeld een verkeerde houding. Ofwel klachten gerelateerd aan onze belastbaarheid, omdat we minder fit zijn, te veel spanning of emoties hebben.

Zelf heb ik ook te maken gehad met heel lang niet voor mezelf te durven kiezen, maar een ieder is het waard om dit wel te doen. Lief zijn voor onszelf, de tijd nemen voor ons eigen herstel en ontspanning.

Bij het voelen van klachten, voor iedereen uniek en anders, wat je zelf voelt en ervaart, gaan we dit samen onderzoeken en de puzzel leggen. Welke oorzaken hebben aanleiding gegeven tot de klachten, wat kunnen we doen om deze vervolgens samen aan te pakken. Hier kunnen we meerdere therapieën voor gebruiken.

Als holistisch fysiotherapeut zijn er veel therapieën waar mee gewerkt kan worden. Massagetherapie is hier vrijwel altijd een onderdeel van. Veel kracht ligt er in het werken met de handen ben ik van overtuigd. ‘Avec le coeur et les mains’ met het hart en de handen, dit is waar ik in geloof.

Naast de fysiotherapie ben ik me verder gaan verdiepen op het gebied van overige holistische geneeswijzen. De opleidingen Ayerveda therapie/massage, Chakratherapie/massage, Cupping, en Voet/handreflextherapie heb ik gevolgd.

Inmiddels ben ik de opleiding gestart van Tuina-Chinli masseur. Dit is massagetherapie (fysiotherapie) volgens de traditionele Chinese Geneeswijzen. Een mooie manier van massage volgens een holistisch principe. Naast deze opleiding ben ik ook gestart met de opleiding Acapunctuur.

Tevens ben ik werkzaam als Podoloog, voor het aanmeten van podologische zolen, en/of voet of aan voet gerelateerde klachten in het lichaam

Al met al hoop ik met al deze therapieën een mooi palet te hebben waaruit we samen kunnen kiezen om de therapie mee in te vullen. Om samen uw ervaren probleem aan te pakken.

Ik wens u heel erg welkom om een afspraak te maken bij me, lieve groet Janet

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Registerpodoloog
 • Klachten van het gehele bewegingsapparaat
 • Holistische fysiotherapie
 • Chakra-en massagetherapie
 • Reflexologie
Ovale header image

Recensies

  Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak. Er werd goed naar mij geluisterd, goede adviezen gegeven waardoor ik weer verder kon.

  ---- Laura G

  Fijne sfeer en centrum om zorg te ervaren. Heldere uitleg van behandeling met concrete aanpak. Veel vakkennis.
  Prettig en vertrouwelijk.

  ---- Mirte B

  ‘ Janet luistert goed naar wat op dit moment speelt en vraagt goed door. Haar kennis en kunde, maar vooral haar ervaring en haar manier van ‘er-voor-je-zijn’ maken ieder bezoek en de bijpassende massage op maat bijzonder. ‘

  ---- N.V.

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Janet Nobel

  Holistische fysiotherapeut en massagetherapeut | Chakra en Ayurvedatherapie | Reflexoloog en podoloog

  Van overleven naar leven

  Connecting Women