Karin Coppens

Eindelijk pijnvrij

Ben je al maanden of misschien al wel jaren aan het worstelen met chronische, onverklaarbare of terugkerende klachten? Heb je al van alles geprobeerd maar nog steeds geen (blijvende) oplossing gevonden? Als specialist bij chronische klachten luister ik met liefde en aandacht naar jouw verhaal. Jouw klachten geven je namelijk een signaal. Ze willen je vertellen wat jij nodig hebt. Ik leer je luisteren naar je lichaam en ga hier samen met jou mee aan de slag, zodat jij eindelijk een oplossing vindt jouw klachten.

Leer luisteren naar je lichaam & zorgen voor jezelf

Chro·nisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 (van ziekten) langdurig, slepend (tegenstelling: acuut)
2 voortdurend, aanhoudend

Chronische klachten zijn niets anders dan symptomen, aandoeningen of gezondheidsproblemen die langer dan 3 maanden aanhouden. Chronisch zegt dus helemaal niets over het moeten leren leven met jouw klachten of dat er niets aan jouw klachten te doen is. Ik geloof namelijk dat er altijd herstel mogelijk is, als je kijkt naar de signalen die jouw lichaam je geeft. Luisterd naar het verhaal dat jouw lichaam je verteld.

Heel veel vrouwen missen of negeren alleen deze signalen. Hierdoor raakt het zenuwstelsel overprikkelt en neemt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam af, waardoor het rust en herstel mechanisme niet meer goed kan werken.

Door eerst verder te kijken dan de symptomen die je ervaart en te onderzoeken welke onderliggende factoren jouw klachten in stand houden, kunnen we daarna effectief gaan werken aan herstel en groei. Deze zorgvuldige aanpak geeft je inzicht in wat jouw lichaam nodig heeft. Daarna gaan we aan de slag met de factoren die jouw aandacht verdienen, zodat je eindelijk een oplossing gaat vinden voor jouw klachten en het leven kan leiden zoals je dat graag wil.

 

Ik ben er voor jou als je:
– al lange tijd rondloopt met fysieke klachten en ongemakken.
– al van alles hebt geprobeerd maar nog steeds geen blijvende oplossing hebt gevonden.
– niet lekker in je vel zit, klaar bent met deze klachten en zoekt naar verbetering/verandering.
– weer vertrouwen wil krijgen in jezelf en jouw lichaam.
– de rust in je hoofd en lichaam terug wilt
– weer vol energie en plezier wil kunnen genieten van jouw leven

Wat kun je verwachten?
1)Zorgvuldige Analyse van jouw klachten
We kijken samen naar de fysieke, psycho-emotionele en fysiologische factoren die bijdragen aan jouw klachten.
Fysiek: Hoe functioneert jouw lichaam en zijn er factoren die herstel in de weg staan.
Fysiologische: Wat is de invloed van bewegen, ademhaling, slaap, het immuunsysteem en stress op het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam.
Psycho-emotioneel: Welke overtuigingen, patronen en emoties beïnvloeden jouw herstel.

2) Persoonlijke Begeleiding
We gaan met een maatwerk traject aan de slag met jouw herstel.

3)Duurzame Resultaten
Het doel is dat jij eindelijk oplossing vind voor jouw klachten, zodat je voluit kunt genieten van jouw leven en kan doen waar jij gelukkig van wordt.

Wie ben ik
Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt voelde ik steeds sterker dat ik meer symptomen aan het bestrijden was dan dat ik mensen écht verder hielp. Tevens was er door het 25-30 minuten systeem geen tijd en ruimte om echt naar het verhaal te luisteren achter de klachten. Het gevolg… Mensen kwamen steeds terug met dezelfde en soortgelijke klachten omdat de behandeling maar tijdelijk hielp. Andere werden zelfs afhankelijk van de behandeling en bleven daardoor soms jaren bij mij. Met het idee dat ze wilde voorkomen dat de klachten zouden toenemen of gewoon ter onderhoud. Het was dweilen met de kraan open.

Dit moest anders! Ik voelde aan alles dat er veel meer was. Dat er zoveel meer mogelijk is als we verder kijken dan enkel de fysieke symptomen. Sinds 2018 heb ik daarom Eindelijk Pijnvrij opgezet. Een praktijk waarbij ik vrouwen help om een echte oplossing te vinden voor hun klachten, door het fysieke en het mentale met elkaar te verbinden. Door te luisteren naar wat jouw verhaal je wil vertellen en dat te doen wat jij nodig hebt.

In 2024 heb ik me aangesloten bij LEIN zodat ik nog meer vrouwen kan begeleiden naar een klachtenvrij leven. Wil jij daar een van zijn?

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe ik je kan helpen om eindelijk pijnvrij te worden:

 

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Rugpijn, hoofdpijn, schouderklachten etc
 • Weinig energie
 • Spanning, stress
 • Chronische aandoeningen
Ovale header image

Recensies

  “Ik had al ruim 30 jaar pijn in mijn rug. Dit straalde door naar mijn been. Er werd geen medische oorzaak gevonden, maar ik kon nog geen 10 min lopen zonder pijn. De fysio was fijn, maar het was pappen en nathouden. Daarnaast had ik ook veel last van mijn nekspieren waarvan ik dacht dat het in de familie zat en ik er maar mee moest leren leven, plus had ik veel last van een kou allergie. Door Karin ben ik door een andere bril gaan kijken. Ik kan mijn grenzen nu beter aangeven en als geweldig resultaat kan ik weer minstens 2 uur pijnloos wandelen, Ik heb echt veel minder last van mijn nek en ben vrijwel van mijn kou allergie af! Wat een energie krijg je er voor terug als je niet constant pijn hoeft te hebben! Ik ben veel meer van mezelf gaan houden, heb veel meer zelfvertrouwen en kracht gekregen en straal dit ook uit! Super bedankt voor je hulp, je toewijding, je geduld, je geloof, je inlevingsvermogen, je geweldige programma, bedankt voor wie je bent!”

  ---- Esther

  “Bedankt wat je voor me gedaan hebt! Ik zit weer lekker in mijn vel en heb weer vertrouwen in de toekomst. Jij hebt mij net dat extra zetje gegeven wat ik nodig had. Ik voel me weer een stuk zelfverzekerder. Ik kwam bij Karin met rugklachten en hartkloppingen. Ik heb daarvoor bij de fysiotherapeut geweest en bij een chiropractor. Dit hielp even, maar de klachten kwamen steeds weer terug. Door de oefeningen en inzichten van Karin, kwam ik bij de kern van mijn klachten. Dit heeft me ontzettend veel geholpen. De klachten zijn zo goed als weg! Ik hebt ook nog instructies meegekregen zodat ik aan mijzelf kan blijven werken. Karin is een hele fijne, lieve en geduldige coach.”

  ---- Sjaan

  “Ik had al jaren last van nek en schouder klachten, welke niet met fysiotherapie weg gingen. Toen adviseerde mijn fysiotherapeut om aan de slag te gaan met mijn ademhaling en zij bracht mij in contact met Karin. Na het intake gesprek met Karin had ik al meteen een goede klik met haar. Samen kwamen we er ook al snel achter dat er veel meer achter mijn klachten zat dan alleen een slechte ademhaling. Elke keer dat we samen kwamen wist ze precies haar vinger op de zere plek te leggen. Na de eerste maand waren de nek/schouder klachten al een stuk minder. Dat niet alleen! Ook mijn migraine klachten waar ik al jaren mee liep namen af! Deze waren soms erg heftig. Nu na 4 maanden super coaching gehad te hebben ga ik klachten vrij en vol goede moed de toekomst tegemoet. Ik de coaching van Karin al super waardevolle ervaren en zal dan ook zeker iedereen Karin aanraden als ze van hun langdurige klachten af willen komen!”

  ---- Marieke

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Karin Coppens

  Eindelijk pijnvrij

  Bewust Bezield Samen (op)Groeien!

  Connecting Women