Thérèse van den Oever

TRES

Ik ben Thérèse van den Oever en ik ben vrouwencoach. Ik zie vrouwen en koppels rondom de periode van zwangerschap, moederschap en de overgang.

Coaching rondom zwangerschap

Het krijgen van een kind luidt een nieuwe levensfase in. Er gebeurt veel tegelijk; bijzonder en mooi maar soms ook verwarrend. Het kan je gebeuren dat zwanger worden niet vanzelf gaat. Dat brengt veel onzekerheden met zich mee. Misschien loopt je zwangerschap anders dan verwacht, of ervaar je veel angst voor de bevalling. Of je je hebt een negatieve bevallingservaring. Soms moet je plots omgaan met een verlieservaring. Wanneer je eenmaal moeder of vader bent, kun je overweldigd worden door alle grote veranderingen. Vader en moeder worden heeft ook een behoorlijke impact op je relatie. Het is daarom ook niet gek dat deze ingrijpende veranderingen, je uit evenwicht kunnen brengen.
De overgang is voor veel vrouwen opnieuw een fase waarin je het gevoel kunt hebben jezelf kwijt te zijn.
Als vrouwencoach en verloskundige kan ik je in deze levensfasen begeleiden.

Mijn manier van werken is coaching met een praktische insteek. De trajecten zijn kortdurend. Je leert inzicht te krijgen in je onbewuste patronen en krijgt tools aangereikt hoe hiermee om te gaan in de toekomst. Voor sommige fasen in het leven is het prettig met iemand ‘een stukje samen te lopen’ en het niet helemaal alleen op te hoeven lossen.
Cliënten omschrijven mij als rustig, open, analytisch en heel toegankelijk. Ik sta altijd open voor een korte telefonische kennismaking.

Coaching is passend wanneer er geen ernstige klachten zijn of sprake is van een psychische stoornis. Coaching gaat vooral over “wat gebeurt er nu en waar wil ik graag naar toe werken in de toekomst”? Het doel is: terug in je kracht komen en verder kunnen groeien.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Coaching
 • Begeleiding
 • Praktisch
Ovale header image

Recensies

  Kernwoorden die ik bij Thérèse vind passen zijn: prettig, energievol, positiviteit en geen drama. Ze is betrokken, heeft een gezonde nieuwsgierigheid en is heel open. Bij haar blijven onderwerpen die soms zwaar zijn toch licht.

  ---- Loes 32jr.

  Ik ben bij mijn eerste kindje in het ziekenhuis bevallen. Er moest bij 5 cm. ontsluiting plotseling een spoedkeizersnede worden verricht. Niemand vertelde ons wat er precies aan de hand was. Het ging heel snel. Het liep gelukkig goed af maar toen ik zwanger was van de tweede, kwam ongeveer na 20 wk. steeds een heel onbestemd en paniekerig gevoel naar boven. Thérèse haalde naar voren waar mijn paniek vandaan kwam en hoe ik me kon voorbereiden op deze bevalling.

  ---- Roos 29jr.

  Ik voelde me niet happy maar ik wist eigenlijk niet waar het aan lag. Ik wist niet goed wat ik van coaching moest verwachten maar al na twee gesprekken kreeg ik zicht op de mechanismen die in werking treden als ik te veel stress heb. Inmiddels weet ik beter wat ik dan moet doen.

  ---- Nina

  Ik liep al een jaar met vage klachten, die leken op een beginnende burn-out. Ik was mezelf kwijt en had last van sombere gevoelens. Ik had niet in de gaten dat het ook overgangsklachten konden zijn. De gesprekken met Thérèse hebben me opgeleverd dat ik een helikopterview heb over mezelf; er zijn verschillende kanten van mij. Ik ben zelf degene ben die steeds bepaalde keuzes maakt. Ik kan nu meer ‘ja’ kan zeggen tegen ouder worden.

  ---- Monique 51jr.

Afspraak maken

Geheel vrijblijvend

Wil jij meer weten over TRES? Maak vrijblijvend een afspraak

  Thérèse van den Oever

  TRES

  Coaching bij TRES helpt je te leren omgaan met de nieuwe situatie als moeder (en vader).

  Connecting Women