Marieke Zijlmans

Lief & Leefkracht

Als Holistisch Kinder- en jongeren therapeut begeleid ik vanuit zachtheid je kind weer terug naar zijn of haar eigen Talenten, Behoeften en Eigen-Wijze manier van ZIJN. Dit doe ik d.m.v. creatieve opdrachten, fysieke oefeningen, reiki, spel en ook graag door het aanbieden van een ervaringsgerichte Reis door het lichaam (middels energetische voetreflex massage). Alles is gericht op het brengen van diepe Ontspanning (thuiskomen in je lichaam, zakken van hoofd naar hart), het vergroten van de eigen Veerkracht en het weer bewust worden van je eigen Weten zodat je kind weer durft te vertrouwen op zijn/haar eigen kracht.

Eigenzinnige aanpak bij brede vraagstukken

Ik ga er vanuit dat ieder mens altijd op zoek is naar leer- en groei- ervaringen en tegelijkertijd streeft naar een zeker balans en rust. Als je merkt dat je kind of jijzelf soms (blijven) vastzitten in een situatie, een emotie, overtuigingen of bepaald gedrag dat jullie niet verder helpt maar waar je ook niet zomaar uit kan stappen, dan voel en denk ik graag met jullie mee over wat dit jullie zou kunnen spiegelen/vertellen. Ik stem me dan af en kan bijvoorbeeld voor een jonger kind ook een sprookje op maat schrijven met als doel om de beelden te laten ondersteunen in het weer kunnen vertrouwen, loslaten of in beweging komen. Ik werk altijd trauma-sensitief en kan ook integratieve EMDR of Matrix coaching aanbieden bij het loslaten van nare gebeurtenissen of angsten.

Het mooiste is het wat mij betreft als je, als ouder, samen met je kind weer in beweging kan komen. Ouders zijn dus zeer zeker ook uitgenodigd om te komen voelen wat het bijvoorbeeld moeilijk voor hen maakt om een kind te begrenzen of juist vrij te laten. Vaak staat dit in relatie tot je eigen kindertijd. Als je dit aangaat dan ontstaat een stevige, bewuste focus op wie jij zelf NU wilt zijn als moeder of vader en vanuit welke waarden je wilt begeleiden. Als je jezelf (de ruimte) kunt geven en kunt ‘voeden’ (in de breedste zin van het woord) met wat jijzelf nodig hebt (niet pas nadat je voor iedereen klaar hebt gestaan of als je even een gaatje over hebt in je agenda) leert je kind dat ook van jou en dat is waardevol voor de rest van zijn of haar leven. Je bent dan echt in het moment en in jezelf aanwezig voor je kind, verdiept daardoor de band met jezelf en je kind(eren) en nodigt jouw kind uit, omdat je het voorleeft, om de gelukkigste, meest hele, authentieke versie van jezelf te zijn. Om niet vanuit moeten maar vanuit je hart, vanuit passie, levenslust en plezier het (samen)leven vorm te geven; met respect voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Bewust Bezield Samen (op)Groeien!

Op dinsdagochtend werk ik bij LEIN in Son, op maandag,  woensdag- en vrijdagochtend in mijn eigen praktijkruimte in Aalst- Waalre en vragen om andere opties staat vrij.

Vriendelijke groetjes,

Marieke

 

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Diepe helende ontspanning om weer bij & in jezelf thuis/aan te komen
 • Het vergroten van je Leef- en Veerkracht
 • Een bewustzijns- reis door je lichaam
 • Het (terug)vinden van je verlangens, waarden, richting, je energie en talenten
 • Trauma verwerking, EMDRi en Matrix coaching
 • Hoog-sensitiviteit & Hoogbegaafdheid
 • Begeleiding van kinderen en jongeren bij Echtscheiding, faalangst/ prestatiedruk, verhuizing, pestproblematiek, bewustzijn t.a.v. grenzen (van jezelf en de ander) puberteit, vriendschap en zingeving.
 • Het bewust worden, verwerken en loslaten van emoties die je niet meer dienen
 • Spiegelogie; wat zegt het ‘lastige’ gedrag van je kind jou over je eigen groei potentie.
Ovale header image

Recensies

  Fijne en complete zorg, een en al lof voor hoe er wordt omgegaan met cliënten, de informatievoorziening en de persoonlijke zorg.

  ---- Recensie 1

  Erg prettig ook dat andere zorg rondom de zwangerschap ook in dit vrouwencentrum gevestigd is.

  ---- Recensie 4

  Er werd serieus naar mijn klachten geluisterd en mee omgegaan. Fijne begeleiding, gevoel van ondersteuning.

  ---- Renske H

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Marieke Zijlmans

  Lief & Leefkracht

  Bewust Bezield Samen (op)Groeien!

  Connecting Women