Marieke Smolders

Eigenzinnig

Hi! Mijn naam is Marieke Smolders, ik ben holistisch gedragswetenschapper en bied met Eigenzinnig kwalitatieve en laagdrempelige ondersteuning voor kinderen, jongeren (en hun ouders) en (jong)volwassenen met brede vraagstukken op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en psychische gezondheid. Eigenzinnig heeft een bewust andere kijk op gedrag en hulpverlening en gaat door waar de ander stopt.

Eigenzinnige aanpak bij brede vraagstukken

Eigenzinnig: waar jij écht gezien en gehoord wordt

In reactie op falende (jeugd)zorg en onderwijs, heb ik een unieke begeleidingsmethode ontwikkeld voor kinderen, pubers en (jong)volwassenen die vastlopen in het ‘systeem’. Deze gepersonaliseerde aanpak biedt een nieuwe kijk op gedrag en bevordert bewustzijn, veerkracht en verbinding met jezelf en jouw omgeving. De methode, genaamd Eigenzinnig, combineert wetenschappelijke inzichten uit de orthopedagogiek en psychologie met energetisch-, intuïtief- en systemisch werk.

Samen verbinden

Om te voelen of het klikt, plannen we een gratis kennismaking van 15 minuten. Dit kan zowel in de praktijk als telefonisch of via beeldbellen. Ik vind het belangrijk dat de verbinding die daarbij ontstaat, aan beide kanten goed voelt. Mocht dit zo zijn, dan plannen we een intakegesprek in waar we dieper in gaan op jouw situatie en vraagstuk. Geen traject is hetzelfde, waardoor de intensiteit kan verschillen tussen de 3 en 20 sessies. Dit gaat in overleg. We stemmen samen af op jouw wensen en behoeften.

Je mag me te allen tijde bellen of mailen als je verder nog vragen hebt.

 

Ik ontmoet je graag van hart tot hart!

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • (Problematische) ontwikkeling
 • Opvoeding
 • Psychische gezondheid
 • Hoogsensitiviteit – Prikkelverwerking
 • Familieopstellingen
 • Verlies- en rouwverwerking
Ovale header image

Recensies

  Ik heb de behandeling bij Marieke als heel positief ervaren. Marieke heeft een open en onbevangen houding, waardoor ik mij heel erg gehoord voelde. Samen hebben we gekeken naar wat er bij mij speelt en waar ik tegen aan loop. Marieke voelt precies aan wat nodig is op dat moment en geeft mooie inzichten op een positieve manier. Door haar fijne uitleg kun je zaken gemakkelijker plaatsen en er mee aan de slag gaan en dat geeft veel rust. Marieke heeft veel empathie, veel kennis en een rustige en fijne persoonlijkheid. Ze neemt alle tijd voor je en dat ervaar ik als erg prettig. Dankjewel Marieke!

  ---- Vrouw, 31 jaar

  Marieke is een prettig persoon met een positieve benadering. Ze heeft kennis en ze is oprecht geïnteresseerd. Ze kijkt verder dan de standaard manier van hulpverlening zonder 'zweverig' te worden.
  Onze dochter voelde zich prettig bij haar en de communicatie met ons als ouders verliep erg prettig

  ---- Ouders van dochter 14 jaar

  In de relatief korte tijd dat Marieke ons heeft begeleid hebben we grote stappen gemaakt. We voelden ons allemaal (inclusief onze grote puberende zoon met ADHD) vrij snel op ons gemak bij haar.
  Onze hulpvraag lag met name op het gebied van openheid, communicatie en samenwerking. We kunnen gerust zeggen dat een deel daarvan geslaagd is. We kijken terug op een succesvol traject en schakelen haar indien nodig zeker weer in voor begeleiding of behandeling

  ---- Ouders van zoon, 17 jaar

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is lein.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier. Ik kom vliegensvlug bij je terug.

  Marieke Smolders

  Eigenzinnig

  Eigenzinnig: waar jij écht gezien en gehoord wordt!

  Connecting Women