Lianne den Haan

Lianne den Haan

Ik ben geaccrediteerd sportpsycholoog en arbeids- en organisatiepsycholoog. Mijn expertises liggen op het trainen van mentale vaardigheden en het verbeteren van prestaties.

Sportpsycholoog en arbeids- en organisatiepsycholoog

Waar mensen (moeten) presteren ervaren zij druk. Druk om het goed te doen, druk om er genoeg tijd in te steken of hard genoeg te trainen. Daarnaast nog de druk van een sociaal leven of een maatschappelijke carrière. Eigenlijk gebruik je bij alles wat je doet mentale vaardigheden. In je communicatie met anderen, bij het leren / studeren, bij het voorbereiden op prestatiemomenten en op de prestatiemomenten zelf. Als ik aan sporters vraag hoeveel procent van de prestatie door mentale factoren wordt beïnvloed noemen ze steevast een percentage rond de 80. Toch is de tijd die ze tijdens de training aan deze factoren besteden vaak nihil. Dat is zonde! Er is zoveel te leren en te winnen! Op andere gebieden kom ik dezelfde uitdagingen en oplossingen tegen als in de sportwereld, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, bij studenten, bij dansers of artiesten. Iedereen die wel eens wil presteren komt dezelfde dingen tegen. Ook jij hebt dus baat bij het trainen van je mentale vaardigheden!

Waarom ik dit doe?

Ik heb (naast mijn gezin) twee passies: psychologie en sport, dus die combinatie is voor mij perfect! Het geeft zoveel voldoening om iemand te laten ontdekken hoeveel potentie ze hebben en ze te leren hoe die potentie eruit kan komen. Als ik zie hoe iemand ondanks alle druk en tegenslagen het beste uit zichzelf weet te halen door de mentale training dan krijg ik zoveel energie. Dat gevoel dat je veel meer kan dan dat je dacht, dat gun ik iedereen.

Hoe ga ik te werk?

Samen onderzoeken we waar jouw sterke punten, valkuilen en behoeftes precies liggen. Elk mens is immers anders en elke sport, bedrijfstak, baan of omstandigheid vraagt weer iets anders van je. We maken een plan van aanpak dat perfect bij jou aansluit, zo krijg je altijd precies wat jij nodig hebt. Tijdens de training krijg je veel praktische oefeningen die je moeiteloos in je routine kunt opnemen. Zo kost het oefenen niet te veel tijd en kun je wat je hebt geleerd meteen in de praktijk brengen. Bovendien werk ik altijd conform de beroepscode van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Termen die mijn klanten gebruiken om de mentale training te beschrijven zijn: betrouwbaar, persoonlijk, oordeelvrij, open, eerlijk, hands-on, praktisch en betekenisvol. Ze waarderen dat ik mensen kan verbinden, inzicht kan geven in het eigen gedrag en veranderingen kan bewerkstelligen die jou nét dat beetje extra brengen.

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Sportpsychologie
 • Mental Coaching
 • Prestatieverbetering
 • Persoonlijke ontwikkeling
Ovale header image

Recensies

  Door de hulp van Lianne ben ik mentaal weerbaarder geworden en sta ik sterker in m’n schoenen.

  ---- Marieke

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Lianne den Haan

  Lianne den Haan

  You are your only limit.

  Connecting Women