Melanie de Vreede

Melanie de Vreede

Ik kijk mee met ouders en kinderen, om hun leven weer leuker en makkelijker te maken. Mijn specialisatie is moeders helpen stevig op hun eigen plek te gaan staan, de moederwond helen en hechting.

Systemisch werk ouder en kind & Theraplay®

Ik kijk mee met ouders en kinderen, om hun leven weer leuker en makkelijker te maken. Mijn specialisatie is moeders helpen stevig op hun plek te staan, de moederwond helen en hechting.

 

Systemisch werk ouder en kind & Theraplay ®

Een gezin draaien vraagt een heleboel. Het is niet voor iedereen even makkelijk om dan stevig te blijven staan. Soms dagen kinderen je uit met hun gedrag, vinden jij en je partner het moeilijk om in verbinding te blijven, of spelen er andere dingen mee. Voor even is dat prima. Als het langer duurt of steeds terugkomt, is er inzicht nodig in de situatie en tools om er iets aan te doen. Dat kan via individuele sessies, ouder-kindsessies of Theraplay.

 

Waarom ik dit doe?

Hulpvragen die ik krijg van ouders gaan over opvallend gedrag bij hun kind, relatieproblemen of opvoedvragen. Gedrag komt niet uit de lucht vallen, dat is een reactie op iets wat van binnen of in de buitenwereld gebeurt. Ik vind het superleuk om bij een hulpvraag in te stappen, gedrag te vertalen, praktische tools aan te reiken en het verschil te maken.

 

Hoe ga ik te werk?

 

Jouw hulpvraag wordt via een tafelopstelling neergezet. Door het complete beeld en mijn manier van werken, ga je de situatie anders zien en ervaren. De inzichten neem je sowieso mee, naast praktische tools. Soms is er meer nodig en maken we samen een plan van aanpak. Ook bied ik themadagen aan, die hier goed op aansluiten. Deze systemische werkvorm is geschikt voor volwassenen en iets oudere kinderen.

Bij een ouder-kindsessie of Theraplay starten we met een online gesprek, waarin jij als ouder vertelt waar je tegen aanloopt, wat je zorgen zijn of anders zou willen. Daarna volgt een observatie, waarbij jij en je kind opdrachtjes uitvoeren. Deze sessie wordt in overleg wel of niet gefilmd. Dit beeldmateriaal kunnen we gebruiken in de terugkoppelsessie, die daarop volgt. We kijken terug naar fijne momenten, waarin jouw kwaliteiten duidelijk zichtbaar zijn. En naar momenten die nog moeilijk waren voor jou of je kind en wat je daar anders kan doen. Vervolgsessies zijn praktisch, waarbij ik de Theraplaywerkwijze spelenderwijs voordoe en jij dit zelf over gaat nemen. Een zeer effectieve, maar vooral ook leuke werkwijze!

 

 

Afspraak maken

Je kan bij mij terecht voor

 • Opstellingenwerk
 • Moederschap
 • Themadagen
 • Stevig staan
 • Helen moederwond
Ovale header image

Recensies

  De gave van Melanie is een combinatie van kennis, intuïtie, ervaring en een verscheidenheid aan afgestemde tools.

  ---- Inge

  Melanie is een echte aanrader met haar aanbod systemisch werk voor ouder en kind.

  ---- Niki

  Theraplay bij Melanie heeft voor mij en mijn dochter het verschil gemaakt. We hebben weer veel plezier!

  ---- Chelsea

  Uitleg, in combinatie met zelf doen en ervaren. De themadag was leuk, leerzaam en zeer professioneel door Melanie aangeboden.

  ---- Evelien

  Melanie weet je in beweging te krijgen, door vanuit vertrouwen moeilijke dingen makkelijker te maken.

  ---- Annabel

  Door Melanie heb ik geleerd om de signalen van mijn dochter beter te leren zien en mij daarop af te stemmen.

  ---- Louise

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Melanie de Vreede

  Melanie de Vreede

  Het ouderschap kan een feestje zijn en lastig tegelijk. Kinderen laten zien waar je goed in bent, maar ook wat jij nog lastig vindt.

  Connecting Women