Alemke van Baren

Op pad met Alemke

Herken je dat je adem stokt als je schrikt? Of dat je adem omhoog schiet als je stress hebt? Dan weet je dat de adem direct reageert op onze ervaringen. De adem is altijd in het hier en nu. De perfecte spiegel om in te checken hoe het met ons gaat. Tijdens een ademsessie verbonden ademhalen, gebruiken we de adem als ingang. Geen lange praatsessies, maar echt mogen landen in je lichaam. Perfect als je merkt dat je er met analyseren en overdenken niet meer uitkomt en je vraag eens op een andere manier wilt onderzoeken.

Ademsessies (transformational breath)

Verbonden ademhalen

Ik ben Alemke en ik begeleid je in de verbonden ademhaling. Ik heb een ontzettende passie voor ademwerk. Het heeft mij zelf zoveel rust en inzicht gegeven door de jaren heen. Adem is de plek waar ik altijd kan thuiskomen bij mezelf. Ik begeleid jou graag met een nieuwsgierige en liefdevolle blik. Je hoeft niks te veranderen, geen doelen te stellen, nergens heen. Wat als je nu eens precies hier mag zijn & blijven en echt mag ervaren wat er in jou leeft?

 

Wat is verbonden ademhalen?

Verbonden ademhalen betekent ademen zonder pauzes. De adem reguleert onze emoties. Daar waar je jezelf in het leven klem zet, stokt ook je adem. Door hier met een nieuwsgierige blik, zachtjes bij te blijven ademen kunnen we dit onderzoeken. Er ontstaat ruimte om te voelen en te ervaren wat er gezien wil worden. Zo kun je niet geïntegreerde herinneringen, emoties of trauma’s integreren. Vol mogen ademen betekent jezelf toestaan om vol te mogen leven. Simpelweg blijven ademen kan je leven transformeren.

 

Hoe verloopt een ademsessie?

Je komt binnen en we starten met een korte meditatie om in te checken. Vervolgens bepaal je jouw intentie is voor de sessie. Een intentie is bijvoorbeeld: Ik ben ontspannen, Ik vier het leven, Ik mag helemaal mezelf zijn of Ik ben vrij! Het is iets waar je echt naar verlangt. Met deze intentie gaan we de ademsessie in. Je gaat comfortabel liggen en ik begeleid je richting de verbonden ademhaling. Je ademt 40 minuten actief verbonden. Ik begeleid je met muziek, met mijn stem en door je aan te raken op bepaalde drukpunten. Samen verkennen we je adempatroon en kijken we waar jij meer ruimte in kan nemen in je adem en in je leven. Na 40 minuten ga je over op je normale ademhaling. Je mag nu nog 20 minuten alles dat is aangeraakt uitpakken en helemaal ontspannen. Ik haal je daarna langzaam weer terug en na een kopje thee vertrek je weer.

 

Wat brengt het je?

Je kunt op verschillende niveaus ervaringen hebben. Fysiek kun je de energie door je lichaam voelen stromen, soms verkramp je en kun je daarna juist weer totale ontspanning voelen die nog dagen doorwerkt.

Mentaal hebben mensen vaak diepe inzichten. Echte Aha! momenten waardoor je weer een nieuwe stap in je leven kunt zetten.

Emotioneel onderdrukken we (onbewust) veel emoties. Tijdens een ademsessie heb je vaak een emotionele release. Dit kunnen tranen van verdriet of boosheid zijn, maar ook tranen van geluk, dankbaarheid en een intens genieten.

Je kunt ook in connectie komen met je spirituele zijn. Je kunt bijvoorbeeld je innerlijk kind ontmoeten of connectie maken met je voorouders. Je kunt ook een gevoel van één zijn ervaren met alles of diepe innerlijke vrede.

Wat een ademsessie brengt is iedere keer een verrassing. Het zorgt in ieder geval voor meer verbinding met jouw kern waardoor je weer vanuit jouw waarheid kunt gaan leven.

Heb je interesse of heb je vragen laat het me weten. Ik zie je graag verschijnen!

 

 

Je kan bij mij terecht voor

 • Ademsessies (transformational breath)
 • Inademing; vol mogen leven
 • Uitademing; loslaten wat je niet meer dient
 • Uit het hoofd in je lijf
 • Leven vanuit intentie
Ovale header image

Recensies

  Alemke begeleid met een fijne stem en ik voelde me ontspannen en veilig. Tijdens de sessie voelde ik ontlading, bewustwording en kreeg nieuwe inzichten. Ik voelde me ook de dagen erna meer ontspannen.

  ---- Naomi

  Al tijdens het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak. Er werd goed naar mij geluisterd, goede adviezen gegeven waardoor ik weer verder kon.

  ---- Laura G

  Fijne sfeer en centrum om zorg te ervaren. Heldere uitleg van behandeling met concrete aanpak. Veel vakkennis.
  Prettig en vertrouwelijk.

  ---- Mirte B

Kennismaken?

Persoonlijk, eerlijk en altijd in de buurt. Dat is LEIN.

Vragen of opmerkingen? Of ben jij klaar om die eerste stap richting een nieuwe versie van jezelf te zetten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We komen vliegensvlug bij je terug.

  Alemke van Baren

  Op pad met Alemke

  'Vol mogen ademen is vol mogen leven'

  Connecting Women